Xavier Puigdelliura ha fet un important gest de reacció en la lluita pel campionat de Iame KZ de la Formula Catalunya, aconseguint imposant-se en les dues mànigues que s’han disputat aquest cap de setmana al Kartodromo Internacional Lucas Guerrero de Chiva (València). El de Lliçà d’Amunt, passa al liderat del campionat.

La tercera cursa de la temporada 2017 del Fórmula Catalunya de Karting va tindre una espectacular acollida de fins a 59 inscrits. La prova, que es va disputar al Kartodromo Internacional Lucas Guerrero de Chiva, va estar marcada per la intensa pluja que va caure durant el matí de diumenge, que va afectar els entrenaments lliures i la classificació. Una vegada començades les curses, la pluja va donar una treva i la pista es va anar assecant mica en mica. Unes curses amb resultats oficiosos en les categories Cadet, Junior i Sènior a l’espera de la resolució de les verificacions tècniques que s’han d’efectuar.

 

Josep Subirana va donar la sorpresa en la tanda classificatòria després d’aconseguir la pole position amb dos segons de marge respecte el segon classificat, Martí Carandell, que no va poder sortir en la primera màniga per un problema mecànic. Dídac Ros es va posar líder en la sortida, seguit de molt a prop per Xavier Puigdelliura, que el va avançar en la segona volta. Les dues primeres posicions ja no van variar al llarg de tota la cursa i ambdós pilots van rodar completament en solitari. La lluita pel podi, però, estava molt renyida en un grup de tres pilots. L’arribada no podia ser més ajustada i Josep Subirana es va emportar l’última plaça del podi per davant de Juan Rafael Vanrell i Martí Fageda.

Xavier Puigdelliura va tancar un cap de setmana perfecte a Chiva després d’aconseguir la victòria també en la segona màniga. En la segona cursa, però, va tindre més dificultats per emportar-se el triomf, ja que Enric Boada va pressionarlo fins l’arribada a meta. Ismael Rodríguez, que va abandonar en la primera màniga, s’emportaria un podi en la segona màniga que el deixa enrere en la lluita pel títol contra Puigdelliura. Dídac Ros acabaria en una quarta posició que li valdria per pujar a la segona posició del podi general i la intensa lluita per la cinquena posició va acabar amb Martí Fageda cinquè, Martí Carandell sisè i Joan Castells setè.

Pel que fa a les altres categories, a cadet, Daniel Dallakyan i Pol Chaos van aconseguir les victòries. A la categoira júnior, els triomfs van caure sobre Max Mayer i Juan Manuel Montes. Robert Batlle va aconseguir dominar en categoria Amateur +21, mentre que en la categoria sènior victòries per Manel Gallofré i Max Ribas.

La propera ronda del campionat es disputarà el 8 de Juliol en el Traçat A del Kartòdrom de Catalunya en una cursa nocturna.