La pluja es sempre sinónim de caos quan es tracta de curses i la categoria KZ de la Fórmula Catalunya no va ser una excepció. La carrera va ser molt intensa i moltes sorpreses es van donar que en condicions de sec no haguéssim vist. Els pilots van estar al límit en cada moment sobre la configuració inversa que tocava aquest cap de setmana.

Clasificació

La sesió cronometrada començava amb bastant intensitat. Després dels lliures en sec, es posava a ploure just al començament d’aquesta sesió i només Ismael Rodríguez i Íñigo Roger van estar preparats per sortir els primers minuts. La resta de pilots havien de canviar a pneumàtics de pluja mentres Ismael i Íñigo es posaven al capdavant. Les condicions empitjoraven i el vigent campió no trobava el ritme degut a que tenía el set-up incorrecte. Tot i això, finalment Puigdelliura va acabar 3r. Ismael es va emportar la Pole i Íñigo la segona posició. Dídac Ros va ser 4t i Ruben Fernandez tancava el top 5. Per darrera, Josep Subirana, Javier Aljama, Joan Castells, Martí Fajeda, David Ginés i Pau Montserrat (que no va marcar temps).

Ismael Rodríguez:

“Me he trobat bé sobre la pluja, he aconseguit rodar molt rápid. Teniem el kart preparat i per això estem amunt, veurem com va les curses.”

Mànega 1

La sortida portaba la primera sorpresa del dia. El pilot que sortia en primera posició, Ismael Rodríguez, s’anava recte en la primera curva i xocava contra les proteccions. Ràpidament Íñigo es posava al capdavant amb Xavi y Dídac enganxats. Josep Subirana, David Ginés tancarien el top5. Abans d’acabar la primera volta Javier Aljama i Pau Montserrat havien d’abandonar. David Ginés també es sortia de pista pero aconseguia tornar a pista. Al capdavant, Josep Subirana sorprenia posant-se 3r, mentres Didac Ros baixava a la 5a posició.

A la tercera volta, Xavi agafava el liderat, Ginés començava a retallar diferencies i Castells pasava pel box per reincorporarse una volta més tard. Xavi marcaba un ritme elevat pero va perdre la primera posició quan Montserrat es va reincorporar a pista. La cursa es posava encara més interesant, Martí Fajeda havia de retirarse i Ismael Rodríguez tornava a pista.

Només restaven 6 voltes quan el vigent campió i Roger es diputaven la cursa. El duel estava sent molt intens i Xavi va cometre un error perdent un temps crucial. Va poder retallar distancies pero finalment Íñigo s’en va enduur la primera cursa. Xavi va ser segon seguit de Subirana, Fernandez i Ros que tancava el top5. Ismael no aconseguia arribar a fer les 8 voltes necessaries per puntuar aquesta primera mànega.

Xavier Puigdelliure:

“He perdut l’opció de guanyar per culpa de l’error. Ha sigut una lluita molt maca amb Íñigo, bona victoria.”

Íñigo Roger:

“Només hi havia una traçada bona a la sortida i era la meva, he vist com Ismael ha bloquejat rodes i s’ha anat recte. Després la lluita amb Xavi ha sigut molt divertida, estic molt content.”

Mànega 2

Rubén Fernandez sortía primer amb Josep Subirana segon i Xavier Puigdelliura tercer. Íñigo rápidament es posaba segon a la sortida, sortint des de la 4a posició i Ismael es posava 5è. La lluita seria també intensa en els primers girs amb Ismael, Xavi i Didac com a protagonistes. Íñigo es posaba al capdavant a la segona volta i començava a obrir espai amb Rubén Fernandez. Ismael es colocava 3r seguit de Xavi, Didac i Josep, que perdia posicions. Ros pasava a Puigedlliure i aquest el tornava l’avançament.

Durant les tres primeres voltes la lluita era molt intensa, Rubén perdia posicions amb Ismael i Xavi, qui avançava també a Ismael. Poc després el tocarien provocant que caigués a la 5a posició. Xavi tornava a pasar a Fernandez mentre Aljama es retirava.

Començava la remuntada del campió, qui havia perdut uns metres després del toc. Ros es posava darrera de Rodriguez, presionant-lo fins a pasar-lo i tocar-se. Ismael va quedar girat i Xavi el va passar. Ismael va tornar-li la passada a la recta principal però Puigdelliura no es va rendir i el va passar a la contrarecta.

Quedaven 8 voltes, Xavi va començar a incrementar el ritme i 4 voltes més tard ja estava a sobre de Didac. Es van passar bastants cops fins que en un d’aquest moviments es van tocar i Didac va perdre posició amb Ismael.

Per davant, Íñigo Roger va creuar la meta en primera posició, seguit de Xavier Puigdelliura, amb sanció inclosa, Ismael Rodriguez, Didac Ros i Rubén Fernandez que tancava el top 5. El nou líder del campionat es el guanyador d’aquesta cursa i Martí Fajeda ha sigut el més perjudicat  ja que perd el contacte amb els líders a la general. Xavier Puigdelliura surt com a segon de la classificació i Ismael Rodríguez es tercer.

Josep Subirana:

“Les condicions meteorológiques eren adverses i en la primera cursa vam acertar amb el regatjes pero en la segona els vam cambiar per intentar igualar els primers i ens vam equivocar”

Íñigo Roger:

“Quan plou tot s’iguala. Surto d’aquí líder però no crec que acabi el campionat. No em puc dedicar com ho fan Xavi i Ismael i si plou tornaré. M’ho he passat molt bé lluitant amb ells i amb les condicions aquestes, estic molt content.”