Sembla que la pluja no dóna treva i tampoc ho fan els pilots de la categoria KZ de la Fórmula Catalunya. I es que la cursa es va decidir finalment pels punts de la classificació i la volta ràpida després que fins a tres pilots haguessin tret els mateixos punts a les dues mànegues. A més, la modalitat Jolly, semblant a les curses de Rally X, ha fet que els pilots haguessin de estar pendents de tot el que passava a la cursa.

Classificació

Les condicions eren adverses i molts pilots havien d’arriscar per poder fer temps competitius. I va ser el campió, Xavier Puigdelliura, qui va dominar la sessió desde la primera volta signant la pole per un marge de 1s sobre Didac Ros que va acabar segon. Ismael Rodríguez, Martí Fajeda i Íñigo Roger van tancar el top5.

Cursa 1

Puigdelliura ràpidament comandava la cursa seguit de Ros, Roger, Rodríguez i Castells. La Joker Lap s’obria a la segona volta i Ismael va decidir ser el primer a entrar, ja que va ser avançat per Fajeda i Castells. Una volta més tard ho faria Xavi deixant a Didac líder. En aquell moment va entrar quedar-se fora de combat Íñigo per problemes mecànics.

Ismael optaba per una estratègia de fer les dues aturades primer i a la tercera volta ja havia entrat per segon cop, en el moment que ho feien Ros i Aljama. Josep Subirana trigaria només una més volta en aturar-se i Xavi va fer el seu segon pas, i va començar a marcar voltes ràpides sobre el traçat moll.

La segona aturada de Martí deixava a Xavi segon i a falta de 14 voltes el líder del campionat, Íñigo Roger, tornava a la cursa. Ros feia la seva aturada i sortia davant de Puigdelliura qui ràpidament el va avançar per continuar marcant el seu ritme de una altra galàxia.

La cursa va terminar amb el lliçanenc guanyant, Didac Ros segon i Martí Fajeda tercer. Ismael Rodríguez i Josep Subirana completaven el top5 i Íñigo Roger acabava 8è completant 18 de les 22 voltes, fet que li permetria puntuar en aquesta mànega.

Íñigo Roger:

“Se’ns ha sortit el buje i per això he perdut 4 voltes. He tingut sort que m’han llençat una clau desde boxes fins on estaba parat i he pogut reparar-lo ràpid per acabar la mànega.”

Cursa 2

La pista començava a assecar-se i va ser llavors quan tot es va complicar. Javier Alajama arriscaria sent l’únic pilot que surtís amb pneumàtics de pluja, dons les condicions eren de sec i la resta van optar per posar els set-ups de sec.

Ismael sortitía conservant la primera posició. Per darrera, Josep Subirana aconseguía ficar-se 2n seguit de Didac i Íñigo, qui ascendia de la 8a posició. Ràpidament Roger pasava a Ros i a Subirana i Aljama feia el mateix amb Puigdelliura i Fajeda.

Puigdelliura semblava amb problemes i va ser el primer en fer la Joker Lap . En Aquell moment Roger perdría posicions i una volta més tard entraría Subirana desde la 2a posició deixant a Ros darrera d’Ismael.

Una de les imatges de la cursa va ser quan Ismael va doblar el seu rival Puigdelliura, pero una mica irreal ja que Xavi havia fet el pas pel circuit llarg i Imael no. Després de aquesta situació Ismael va fer el primer pas a la mateixa volta que Roger, Subirana i Fajeda. També ho feia Xavi, però el guanyador de la primera mànega feia el segon pas.

Dues voltes més tard, amb Ismael marcant voltes ràpides, entraba Fajeda a fer la segona aturada.  Ros, qui estava al capdavant, entrava a falta de 10 i 9 voltes respectivament. Donant el liderat a Ismael. Fajeda, per la seva banda, començava a rodar molt ràpid i avançava a Subirana pel 3r lloc.

La última volta va ser decisiva, dons Xavi era 5è i la volta ràpida era d’Ismael, donant el trionf a aquest últim. Però Fajeda lli va treure la volta ràpida donant-li la victoria virtual empatat a punts amb Didac Ros qui era 2n a les dues mànegues. Però la victoria va ser per Puigdelliura, que vaavançar Subirana per la 4ª posició, donant-li la victoria general per haver fet la volta ràpida a la primera mànega.

Xavier Puigdelliura:

“Tenia trencat el filtre desde la primera volta. Quan he vist a Subirana i la opció de ser 4t no mo he pensat. La decisió estava presa i només la sort diria si acabava 4t o gripava. Al final ha sortit bé però no sabia que havia guanyat fins al podi.”