Arriba el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto2 al circuit de Barcelona-Catalunya aquest cap de setmana, on els pilots de la categoria s’hauran d’enfrontar a un nou traçat.

El passat Gran Premi d’Itàlia va tenir un guanyador inesperat, Mattia Pasini qui va aconseguir la seva primera victòria a la categoria, i el seu primer triomf en un Gran Premi des del 2009 a 250cc, també a Mugello. Això el converteix en el setè pilot que ha aconseguit guanyar curses tant en 250cc com en Moto2, però l’únic en actiu que ho ha assolit. A més a més es va convertir en el segon pilot més vell en guanyar una cursa de Moto2, amb 31 anys i 295 dies, just per darrere de Anthony West.

El pilot italià podria ser un dels que lluitin per la victòria aquest cap de setmana si tenim en compte que aquí va aconseguir el triomf el 2005 a 125cc.

Serà la vuitena cursa de la categoria en terres vallesanes, i ara per ara, no hi ha cap pilot que hagi sigut victoriós aquí en aquesta categoria. Però n’hi ha dos que sí saben que és estar al podi com és el cas de Takaaki Nakagami i Thomas Luthi. El japonès necessita desesperadament una victòria si no vol que les seves opcions al campionat quedin reduïdes. També la busca el suís qui és l’únic, juntament amb Dominique Aegerter que ha aconseguit puntuar en totes les curses d’enguany.

Evidentment tampoc cal oblidar les Estrella Galicia 0.0 Marc VDS, amb Franco Morbidelli que arriba com a líder del campionat amb 113 punts, i un avantatge de 13 punts. Però qui corre a casa és Álex Márquez què en els seus dos anys a la categoria només ha aconseguit una dotzena posició com a millor resultat, en part degut a les males classificacions del pilot de Cervera en aquest traçat. Les seves remuntades aquí han estat meritòries i una victòria aquest cap de setmana podria ser un gran impuls de moral per remuntar a Morbidelli.