Xavier Puigdelliura ha aconseguit proclamar-se campió de la Fórmula Catalunya en la categoria KZ després d’una cursa en format enduro, dominada per part del seu màxim rival, Ismael Rodríguez.

L´última cursa de la temporada de la Fórmula Catalunya s’ha disputat en el traçat “E” en la cursa modalitat enduro, és a dir una cursa llarga, en aquest cas a 36 voltes, 25 minuts de cursa.

La Graella de sortida s’ha format  a partir de sorteig, després del pocs minuts d’entrenaments lliures que han gaudit els pilots. El sorteig ha beneficiat a Javier Aljama a sortir des de la pole position, amb els candidats al títol Ismael Rodríguez i Xavier Puigdelliura sortint des de la setena i vuitena plaça.

Arnau VIñals

La sortida s’ha realitzat en format “Le Mans”, amb els pilots corrent cap als seus respectius karts. Aljama era el primer en arribar al seu kart, però en canvi era Martí Fageda qui prenia el liderat seguit de Dídac Ros i Ismael Rodríguez i Iñigo Roger, Puigdelliura es quedava en última posició.

Mentre Puigdelliura anava remuntant posicions, Rodríguez ho aprofitava per superar a Ros pel liderat de la cursa en les primeres voltes, ja que el líder Fageda entrava a box per fer les parades obligatòries.

A partir d’aquí, Rodríguez imposava un gran ritme i aconseguia un bon marge per sortir en primera posició després de la primera aturada a box. Al darrere, Ros era pressionat per Roger qui es veia atrapat per Puigdelliura.

Però el líder del campionat a meitat de cursa veia com el seu kosmic perdia potència. Un cop d’efecte important en el campionat, el pilot de Lliçà d’Amunt entrava a box per tal de reparar el seu kart en el mínim de temps possible.

El pilot de Formula Ràpida Racing només necessitava finalitzar la cursa superant el 50% de les voltes, fet que assoliria després de perdre 8 voltes amb Ismael Rodríguez.

Rodríguez campió de 2016, tot i les 7 victòries, 11 podis i 3 pole positions d’aquesta temporada, no aconseguia revalidar el títol que queia en mans de Xavier Puigdelliura.

Arnau Viñals

Un duel apassionant el que han tingut aquesta temporada ambdós pilots. Puigdelliura tot i els problemes d’avui aconseguia la volta ràpida que el permet guanyar el campionat per 10 punts de diferencia.

De molt li han servit els 27 punts que tenia de marge abans d’aquesta cursa. Una temporada molt bona i constant resumida en 5 victòries, 12 podis, 2 pole positions i 5 voltes ràpides.

El podi d’avui l’han completat Dídac Ros i Martí Fageda. Tots dos pilots lluitaven per la tercera posició en el campionat que finalment s’ha endut el pilot de Lliçà de Vall.