Després de repassar anteriorment les posicions de 11 a 50 del top50 que hem estat publicant durant aquesta setmana, arriba l’entrega més esperada. A continuació, descobreix quins han estat els deu millors pilots de kàrting espanyols de la temporada 2018

10 – Alejandro Meléndez

Alejandro Meléndez tanca el top 10 d’aquest selecte grup de pilots, descobrim els motius.

El pilot de MDC, entra en el top10 gràcies al triomf en un campionat a nivell europeu, aconseguint el títol de la Iame Euro Series a la categoria Mini, gràcies a les seves dues victòries i una constant regularitat.

A més a més d’aquest títol, el pilot de CRG va endur-se el sub-campionat de la ROTAX, i la desena posició (de 70 pilots) a la IAME International Series de Le Mans. Un bon any que ha finalitzat amb el podi en el seu debut a la categoria Junior a la copa de Campions.

Encara que al campionat nacional, Meléndez només ha aconseguit un podi a la ronda de Campillos, finalitzant en vuitena posició a la categoria cadet.

9 – Josep Maria Martí

Josep Maria “Pepe” Martí, segurament ha estat el pilot revelació de la temporada. Tant revelació que vam haver d’entrevistar-lo per poder-lo conèixer nosaltres.

Provinent del Campionat Català de Kàrting (CCK), Martí ha tingut un calendari carregat de curses enguany competint en el campionat d’Espanya, WSK’s, Europeu, Mundial i IAME International final, juntament amb alguna ronda més de campionats regionals.

Tot aquest temps en pista, ha resultat ser un gran aprenentatge pel pilot Junior que en el mundial de Kàrting va mostrar el seu màxim rendiment. A bord de Tony Kart oficial, Martí va classificar desè per a la final, encara que en aquesta va finalitzar en dinovena posició, un gran resultat tenint en compte que hi havia 113 inscrits per la prova.

Trenta-dosè en el campionat europeu, essent el tercer millor espanyol en el campionat, aconseguint classificar-se per tres de les quatre finals, on destaca la final de Sarno, en que el pilot català va finalitzar cinquè però va rebre una penalització que el va baixar a la dotzena plaça.

A les WSK, bona etapa d’aprenentatge a la Super Master on va aconseguir la quaranta-unena posició en el campionat, seguit d’una espectacular remuntada a la Open Cup on de després de fer P57 a classificació, va remuntar a P14 a la final. Finalment en aquesta competició va tancar l’any a la Final Cup, aconseguint la tretzena posició en el campionat.

Pel que fa a la competició nacional, desè en el campionat essent l’únic en vèncer en pista a Mari Boya.

8 – Miguel Peiró

Miguel Peiró de l’equip FA Kart ha estat el millor pilot de la categoria cadet en quant a nivell mostrat, durant la temporada 2018.

Peiró ha aconseguit el sub-campionat d’Espanya gràcies als seus tres podis i una victòria aconseguida.

Sisè en la IAME Euro Series, Peiró es va veure molt perjudicat per dues descalcificacions en pre-finals que el van deixar sense opcions al títol.

Tot i això el nivell mostrat a la IAME International Series va ser sublim. L’espanyol va aconseguir la pole position d’aquesta cursa tant important. Fàcilment es va classificar per la pre-final on un error el va baixar fins la trenta-dosena posició. Tot i això, Peiró va protagonitzar una espectacular remuntada que el va deixar a la cinquena plaça final de la prova.

Pel 2019, prepara el seu debut a la categoria Junior on, ja ha mostrat tenir molt bon ritme de cursa després del seu debut en la darrera ronda del campionat català de Kàrting on va assolir posicions de podi.

7 – Carlos León

Carlos León de l’equip FA Kart ha completat un 2018 on destaca el seu sots-campionat a la categoria Super Shifter de la IAME Euro Series.

Subcampió el 2017 de Sènior a Espanya, Carlos León ha tornat a ser un candidat al títol aquesta temporada tot i només assolir un podi. Amb una regularitat constant s’ha fet amb el quart lloc en el campionat.

A nivell internacional, la IAME Euro Series va demostrar de nou una de les seves grans qualitats, la regularitat que el va premiar amb el sots-campionat.

Va provar fortuna a la IAME International Final on el pilot de Terrassa després de classificar-se i liderar bona part de la Final C a la categoria Sènior, va finalitzar en tercera posició en un final molt ajustat.

6 – Jorge Pescador

Jorge Pescador, pilot hispano-argentí amb 29 anys ha competit aquesta temporada amb l’equip Praga com a pilot professional, a la categoria OK.

De Pescador en destaca sobre tot un excel·lent mundial de kàrting, on va aprofitar al màxim les prestacions del motor Vortex per aconseguir la dotzena posició per a la graella de sortida de la final. Una final on va aconseguir el divuitè lloc.

En el campionat europeu també va ser un gran pilot a tenir en compte, així ho demostren els seus resultats, acabant vint-i-tresè en el campionat.

5 – Maya Weug

Sense cap mena de dubtes Maya Weug trenca els estereotips que qualsevol poguí tenir sobre les dones en el món del motor i recordem que, només té 14 anys.

Competint en WSK’s, Europeu i Mundial per l’equip Lenzokart, Maya Weug ha estat sempre competitiva en totes les competicions.

La pilot hispano-holandesa va iniciar l’any amb la vint-i-sisena posició a la Champions Cup. Seguidament, vint-i-tresena posició a la Super Master Series. A continuació el seu excel·lent nivell de pilotatge va seguir amb la vint-i-vuitena posició en el campionat Europeu.

Però el seu moment àlgid va arribar en el mundial de Kàrting on va finalitzar en setzena posició, essent la millor entre els espanyols i la millor holandesa entre els Junior també cal dir.

Finalment, va completar la temporada amb una excel·lent dinovena posició en les WSK Final Cup. I per més inri, va aconseguir ser seleccionada per la Acadèmia de Joves talents Richard Mille, el que significa un canvi d’equip per 2019, incorporant-se a Birel ART de forma gratuïta.

Tot i no guanyar o aconseguir cap podi, indubtablement estem davant de una gran pilot, que ha aconseguit grandíssims resultats en totes les competicions i amb un material no massa popular com és Luxor.

4 – Gerard Cebrián

L’any de Gerard Cebrián ha estat pràcticament perfecte, descobrim per què a continuació.

L’experimentat pilot de CRG, aquesta temporada s’ha proclamat campió d’Espanya en la categoria de KZ2, gràcies a la seva perseverança mostrada amb una victòria a Recas, vencent ni més ni menys que a Pedro Hiltbrand, juntament amb cinc podis.

Però probablement el moment més espectacular de l’any va ser el mundial de KZ2 disputat a Genk. Cebrián entre 105 inscrits, va ser vuitè del qualifying, a més a més va fer unes bones classificatòries, classificant-se el vint-i-quatrè per la final. Final en la qual va finalitzar en onzena posició, oferint un rendiment espectacular tot el cap de setmana amb el seu CRG.

D’altra banda cal dir que l’europeu va ser complicat per el pilot de Sant Cugat del Vallès, on va acabar trenta-dosè.

3 – Mari Boya

Mari Boya és el pilot espanyol de l’any. Una temporada 2018 que serà recordada com una de les millors, sinó la millor, per al pilot de la Vall d’Aran

A Espanya competint a la categoria Junior no va tenir rival, sempre al podi o millor dit, sempre en primera posició (excepte en una cursa), Boya té l’impressionant rècord de 7 victòries consecutives, i una segona posició. Resultats excepcionals que demostren el seu gran talent en aquest esport i que li van permetre guanyar el campionat una ronda abans de la conclusió d’aquest.

A nivell internacional, va ser escollit per representar Espanya a l’Academy on es va fer amb el campionat. Això sumat amb aparicions puntuals al campionat Europeu, la vint-i-cinquena posició a les WSK Super Masters i la participació en el mundial de kàrting amb l’equip Kosmic on va fer P60.

El bon rendiment en terres espanyoles a la categoria junior el va fer decidir passar a Sènior per l’última cursa en el campionat. La tònica del cap de setmana va ser la mateixa, tot i ser un debutant, Boya va arrasar aconseguint les dues victòries i és un dels preferits al títol en aquesta categoria per la temporada vinent.

2 – Pedro Hiltbrand

El emperador del kàrting espanyol, Pedro Hiltbrand

El 2018 es va iniciar amb una cinquena posició en la WSK Super Master Series on va ser el millor CRG en categoria OK, un bon resultat tot i no lluitar pel campionat.

Seguidament va ser el torn pels campionats europeus, tant el de KZ com el de OK. En OK va aconseguir lluitar pel títol, tot i que aquest no va ser finalment possible. El de Blanes es va haver de conformar amb la tercera posició. En el de KZ, vuitena plaça de la general amb una molt bona ronda a Lonato i una complicada a Salbris.

Després de l’estiu, vam veure com va fer el seu retorn al campionat d’Espanya on va aconseguir tres de quatre victòries possibles. I mentre això passava, entre mig disputaria els mundials de KZ, de OK i les 24h de Le Mans.

El de KZ, Hiltbrand era un dels candidats al títol però malauradament la cursa no la va poder finalitzar. També va ser complicat el mundial de OK, el pilot de CRG va entrar “pels pèls” a la final, on va protagonitzar una de les grans remuntades, escalant de la trenta-unena a la tretzena posició.

Un podi a les 24 hores de Le Mans i la participació a la famosa cursa de Las Vegas ha estat la seva conclusió de la temporada.

1 – David Vidales

David Vidales ha estat el millor pilot espanyol de kàrting de la temporada 2018.

El inici d’any de David Vidales va ser tal i com ens té acostumats, lluitant per la victòria a les WSK Super Master Series on va finalitzar en setena posició. Un bon Europeu va deixar a Vidales en sisena posició d’aquest campionat, sumat a la tercera posició a les WSK Open.

En el mundial de kàrting va demostrar perquè mereix aquest primer lloc, aconseguint la segona posició de la graella de sortida per a la final. Una final en que el pilot de Tony Kart no va poder fer front als poderosos Kart Republic, acabant en vuitena posició.

Això a OK, perquè Vidales enguany ha debutat també a KZ2 competint tant en l’Europeu com en el mundial.

Al Europeu va fer un gran debut, finalitzant en catorzena posició de la general. Això va significar un gran aprenentatge pel pilot castellà que en el mundial va assolir la tercera posició, la seva fita més important del any.

Un 2018 que probablement podria haver estat el seu darrer al kàrting, ja que com han pogut llegir a FormulaRapida.net ha estat provant el Fórmula Renault i es rumoreja que podria militar al equip de Fernando Alonso en aquesta categoria de cara 2019.