La pluja ha respectat les dues carreres de Moto2 disputades a Navarra i els dos pilots que encapçalen la general s’han repartit les victòries.


 

La primera de les dues carreres ha començat amb una caiguda d’Steven Odendaal durant la volta de formació que li ha impedit prendre la sortida. Edgar Pons ha tingut un mal inici i a la primera volta ha creuat la línia de meta en sisena posició, mentre que les posicions dapdavanteres les ocupaven Alan Techer, Xavi Vierge i Luca Marini en aquest ordre. En el transcurs de les primeres voltes, Techer i Vierge encapçalaven la carrera, seguits de prop per Luca Marini i Eric Granados, i a una mica més de distància, Tetsuta Nagashima i Edgar Pons.

Després de les primeres sis voltes, el fill del bicampió mundial de 250cc ha avançat al pilot japonès per col·locar-se en cinquena posició i iniciar una remuntada que li permetés esmenar la mala sortida. Per la seva banda, Xavi Vierge avançava a Alan Techer dues voltes més tard i ocupava així la primera posició, encara que no aconseguia escapar-se en solitari. A meitat de la prova, Vierge, Techer i Granado ocupaven el primer grup mentre que els dos pilots del Págines Amarillas, Luca Marini i Edgar Pons, intentaven donar-los caça. Després de diversos avançaments entre els dos companys d’equip, Pons finalment avançava a l’italià i es llançava a la caça del trio capdavanter.

En l’últim terç de cursa, Xavi Vierge mantenia el liderat incrementant la distància amb Alan Techer, mentre que Edgar Pons marcava la volta ràpida de la carrera per acabar arribant a Eric Granado i aconseguir així una plaça de podi després d’una intensa remuntada.

El guanyador es mostrava satisfet i sorprès per l’evolució del cap de setmana. “Ha estat una carrera molt complicada per a mi. Ahir vaig spatir una caiguda molt forta i vaig estar tota la tarda a l’hospital. No hem sabut que podia córrer fins avui mateix, així que aquesta victòria ha estat molt especial per a mi” declarava el pilot del Targobank Motorsport. Per la seva banda, Edgar Pons reconeixia el mal inici de carrera. “La primera carrera ha estat una mica desastrosa. Tenia bon ritme i sabia que podia fer-ho bé, però la sortida m’ha limitat molt la carrera. He hagut de remuntar i això m’ha fet desgastar el pneumàtic i ja no podia pilotar com volia”.

La segona carrera començava com la primera, amb una mala sortida d’Edgar Pons, encara que aquesta vegada solament li feia creuar la línia de meta en quarta posició a la primera volta, per darrere de Lucca Marini, Xavi Vierge i Alan Techer, en aquest ordre. El guanyador de la primera prova ràpidament prenia la primera posició després d’avançar a l’italià, però per darrere Edgar Pons feia el mateix amb Alan Techer i pujava a la tercera plaça del podi.

Una vegada passat a l’equador de la cursa, Pons avançava finalment al seu company d’equip i demostrava el seu ritme superior fent lloc ràpidament. La carrera hauria de decidir-se entre els dos pilots que encapçalen la general. Edgar Pons, amb l’espina clavada de la primera, s’imposava finalment a Xavi Vierge, marcant la volta ràpida en l’última volta. Per darrere, Eric Granat s’aconseguia la tercera posició després d’una intensa batalla entre Luca Marini i Alan Techer, que finalitzaven quart i cinquè respectivament.

Després de la segona carrera, el guanyador reconeixia que tampoc havia realitzat una bona sortida en la segona carrera. “Tampoc he sortit bé, encara que una mica millor que en la primera, així que m’he dedicat a remuntar i atrapar a Xavi. Li he avançat, però el més important era no perdre la concentració” afegia el pilot del Pàgines Grogues. Per la seva banda, Xavi *Vierge reconeixia que ho té complicat de cara al campionat, però encara té opcions. “Estem lluny, però ho estem des de la segona carrera i a poc a poc hem anat reduint la distància amb Edgar. Faré com fins ara, carrera a carrera, pressionant, i a veure si comet un error”.

Després del pas pel circuit de Navarra, Edgar Pons encapçala la classificació general amb 30 punts d’avantatge sobre Xavi Vierge. La propera cita del Campionat Europeu de Moto2 es disputarà el diumenge 1 de novembre, al circuit de Jerez de la Frontera.