Carrerón el que ha deixat la categoria de Moto3 en el circuit de Ricardo Tormo a València. El japonès Ai Ogura s’ha fet amb la victòria per davant de Jeremy Alcoba i Raúl Fernandez. El Nº52 ha creuat la línia de meta a 0.064s i el campió de la categoria a 0.084s.

Amb el campionat ja resolt després de la no participació de Manuel Pagliani, Raúl Fernández encarava la penúltima carrera de la temporada de Moto3 del CEV amb molta tranquil·litat. El pilot espanyol de l’equip Ángel Nieto Team celebrava ahir el títol que tornava en mans espanyoles després que ho aconseguís Álex Márquez fa ja uns anys.

Amb el record d’Andreas Pérez en la ment i en el cor, Raúl Fernández sortia des de la segona línia amb ganes de donar guerra un cap de setmana més. Yuki Kunii sortia des de la ‘pole position’ després d’una estupenda classificació.

S’apagaven els semàfors i donava començament la penúltima carrera de la temporada de la categoria de Moto3 en el traçat de Xest. Kunii sortia bé i mantenia la primera plaça davant els atacs del japonès Ogura, Jeremy Alcova i Aleix Viu.

El pilot del Marinelli Sniper es mostrava a un molt bon nivell. Aviat es crearien dos grups. El primer format per cinc pilots i el segon seguia la lluita de Sergio García, Can Oncu i Celestino Vietti.

La baralla per la victòria no tenia a cap pilot com a favorit. Kunii estava en la primera posició, però Jeremy Alcoba i Ai Ogura no se separaven del difusor de la seva moto.

Tot canviaria quan el líder de l’equip Asia Talent queia en la volta 12 i no es podia reincorporar a la carrera. Ai Ogura es veia amb vista lliure per tirar, però el pilot del Junior Team de l’Estrella Galícia no li volia deixar les coses fàcils. A la guerra se sumava ja de forma oficial Raúl Fernández i Aleix Viu.

Després d’una aguerrida i frenètica lluita per ser el millor, Ai Ogura creuava la bandera de quadres en primera posició, seguit de Jeremy Alcoba a 0.064s i Raúl Fernández a la tercera plaça a 0.084s. Practicament en paral·lel els tres primers que deixaven a Aleix Viu fora del podi a 0.395s.

A un altre món arribaven Sergio García i Can Oncu junts l’un amb l’altre. L’espanyol es feia amb la cinquena plaça 0.030s per davant del turc.

Celestino Vietti aconseguia la setena posició, seguit de Filip Salac, Yamanaka, Kofler, Gerard Riu i Wongthananon tancant les 12 primeres posicions.