Edgar Pons s’ha fet amb la victòria de l’última carrera de la temporada en el traçat de Ricardo Tormo. El pilot del AGR Team ha liderat de principi a fi i ha mantingut a ratlla a Héctor Garzó que ha creuat la línia de meta en segona posició. Tomasso Marcon ha estat tercer per 0.001s.

Amb el campionat ja decidit per Jesko Raffin amb 187 punts i la segona posició adjudicada per a Edgar Pons, la categoria de Moto2 afrontava l’última carrera de la temporada en el circuit de Ricardo Tormo a València amb poques coses en joc.

Edgar Pons es col·locava en la ‘pole position’ en el traçat de Xest i sortia amb ganes de victòria en el Gran Premi de casa. S’apagaven els semàfors i Pons feia una gran sortida mantenint la primera posició. Tomasso Marcon, que sortia a la segona plaça, perdia la roda davantera i queia cap a la meitat de la graella. Héctor Garzó sortia en la tercera posició i, amb l’error de Marcon es posava a l’estela de Pons. Marc Alcoba feia una gran sortida i es quedava amb el bronze en la primera volta.

Jesko Raffin feia una gran sortida i es col·locava a la quarta plaça. Passaven les corbes i Garzó seguia ficant-li roda a Pons que no aconseguia obrir lloc. Per darrere hi havia poca acció, tres pilots es disputaven la tercera posició, però sense massa insistència, es notava que pocs pilots es jugaven alguna cosa en aquesta última carrera de la temporada.

Després de cinc voltes enganxat a la moto de Pons, Garzó es feia amb el liderat en el primer gir. El pilot del Team Wimu li guanyava la frenada al del AGR Team i intentava fer lloc. No obstant això, Pons es mantenia a menys d’una dècima del difusor de Garzó. Disputa més que interessant per la victòria de l’honor.

A més de quatre segons, Alcoba i Marcon se separaven de Zaccone en la disputa pel bronze. L’espanyol mantenia la tercera plaça, però l’italià estava molt a prop i no deixava un sol espai de tranquil·litat al pilot de Dynavolt. Per posar-li encara més sal a la història, Zaccone i Raffin es tornaven a pegar al grup i vaticinaven una lluita per la tercera posició més que interessant.

Edgar Pons recuperava la primera plaça després d’un gran avançament a Garzó i aquest no aconseguiria mantenir el ritme que imposava El pilot d’AGR. Per tant, carrera decidida per a Pons que marcava la quarta victòria de la temporada.

Hector Garzó es feia amb la segona posició i Marcon creuava la bandera de quadres a la tercera plaça després d’una gran lluita amb Alcoba. Tots dos pilots acabaven la carrera en paral·lel, però l’italià guanyava la guerra per una sola mil·lèsima de segon. Igualtat al poder.

Jesko Raffin es feia amb la cinquena posició, per davant de Alessandro Zaccone. Miquel Pons era setè a més de 30 segons del liderat. Javier Orellana, Piotr Biesiekirski i Meggle completaven el TOP10.