L’ucraïnès amb història a Catalunya és el pilot referència aquesta temporada.
Oleksander Bondarev és la gran novetat en les primeres posicions del kàrting internacional. El pilot de l’equip de Ricky Fylnn Motorsport ha aconseguit el seu primer podi de la temporada durant la segona ronda de les WSK Super Master Series al circuit de Lonato (Itàlia), el passat diumenge.

Bondarev tot i estrenar-se en el podi en realitat va vèncer en la primera ronda d’aquest campionat, però una penalització el va deixar en quarta posició, fet que el posiciona ara mateix com a líder del campionat.

Cap de setmana (Gairebé) perfecte

El circuit de Lonato és un terreny familiar per al jove pilot de 12 anys que va ser quart durant la sessió de classificació. Una classificació que en el karting serveix per establir l’ordre de sortida per a les “curses classificatòries”, ja que en aquesta ocasió, un total de 87 pilots lluiten per arribar a competir en la cursa final del diumenge on només i poden participar 36 pilots.

Bondarev va escalar posicions durant les curses classificatòries, aconseguint la pole position per a la pre-final del diumenge. Una prefinal en la qual el pilot que estiueja a Calella va ser intractable, obtenint una dominant victòria i la pole position per a la cursa final.
A la final, Oleksander Bondarev, qui ha viscut durant diversos anys a Madrid, Espanya, lideraria en mà de ferro pràcticament tota la cursa, assolint la segona posició i el seu primer podi de la temporada.

Aquests resultats sumats a la quarta posició de la primera ronda, deixen a Oleksander Bondarev en el primera posició del campionat a la categoria Junior.

Qui és Oleksander Bondarev?

Oleksander Bondarev és un pilot dins de l’equip de Lando Norris al karting, el Ricky Flynn Motorsport, equip el qual ha portat a grans pilots a Fórmula 1 com el mateix Norris o Guanyu Zhou, a més d’altres grans figures com Jack Doohan o Oscar Piastri.

Bondarev competeix a la categoria júnior i s’ha incorporat a l’equip per aquest 2022, ja que la temporada anterior va competir en l’àmbit internacional en una estructura d’equip privada, és a dir, de forma independent. L’ucraïnès va debutar i competir a la categoria júnior amb un equip totalment familiar, on aquesta s’ha enfocat en construir l’equip al seu voltant, per tal de fer créixer a Bondarev com a pilot professional i preparar-lo per al 2022, el seu principal any a la categoria Júnior.

Els resultats d’aquesta estructura van resultar bons durant el 2021, ja que el bo d’en “Sasha” va fer-se amb un podi també a les WSK, a part de finalitzar entre els tres primers de la prestigiosa competició FIA Karting Academy Trophy, campionat en el qual han sortit pilots com George Russell, Alexander Albon o Charles Leclerc.

Aquest enfocament diferent dins del món del motor i en especial el del kàrting, que tan professionalitzat està, demostra que hi ha altres camins per formar pilots, tal com es demostra en el cas de Bondarev que està a punt per lluitar per tots els campionats aquesta temporada.

Oleksander Bondarev ara és vist com un dels homes a batre en el nou estatus qui de la categoria júnior, per aquesta temporada 2022.