Sol i algun núvol en el traçat de Ricardo Tormo de València per gaudir de l’últim cap de setmana del Campionat Espanyol de Velocitat. El dissabte és dia de classificació i en la categoria petita de Moto3 la lluita estava clara entre Raúl Fernández, Ca Oncu i Yuki Kunii. L’espanyol ja començava la sessió amb el campionat decidit i és que Manuel Pagliani, l’únic que tenia possibilitats, no assistia a la prova.

Amb el campionat decidit per a Raúl Fernández, la primera carrera del diumenge era la que se suposava que havia de decidir el futur de Moto3 i és que Manuel Pagliani no podia fer més que guanyar i esperar que el pilot de l’Ángel Nieto Team no acabi. No obstant això, l’argentí no s’ha presentat a la prova, per la qual cosa l’espanyol és campió del CEV Moto3. 180 punts té Fernández, mentre que l’italià de l’equip Leopard compta amb 131. Yuki Kunii ja no tenia possibilitats de campionat, però sí es pot fer amb la segona plaça, igual que Jeremy Alcova. L’espanyol del Junior Team de l’Estrella Galícia té possibilitats si es fes amb el subcampionat, per la qual cosa la lluita per la plata està molt més estreta que per l’or.

Un altre dels pilots que han rebut tots els focus durant el cap de setmana és el turc Can Oncu. El pilot del Red Bull KTM AJO va donar el salt la setmana passada a la maquina del mundial de Moto3 també en el Ricardo Tormo aconseguint una espectacular victòria sota la pluja en la seva primera carrera.

Començaven les hostilitats, el semàfor es posava en verd i començaven les dues últimes sessions de classificació de la temporada.

Sortien tots els pilots a pista i després d’una lluita enfuriada en els últims instants de la sessió, Yuki Kunii es feia amb la volta més ràpida volant sobre el traçat de Xest. El pilot japonès de l’equip Asia Talent rodava tota una volta al traçat i marcava un gran 1:39.027s. El nipó superava a un Makar Yurchenko de l’equip Laglisse Academy que parava el crono 0.273s més tard. Ai Ogura creuava la bandera de quadres en tercera posició i es feia amb l’última plaça de la primera línia de sortida. El company de Kunii parava el crono en 1:39.518s.

Davide Pizzoli marcava el quart millor crono i liderava la segona línia de sortida. L’italià parava la volta 0.5s més lent que Kunii. El líder Raúl Fernández es feia amb el cinquè calaix de sortida i superava a Jeremy Alcova per escasses mil·lèsimes.

Yari Montella es feia amb la setena posició, just per davant de Can Oncu que arribava en estat de gràcia després d’una gran victòria en el mundial de Moto3. Carlos Tatay i Aleix Viu tancaven les 10 primeres posicions de graella.