El pilot valencià guanya al Circuit de Navarra i es consolida al liderat del campionat del món junior de Moto3. Niccolo Bulega i Joan Mir l’acompanyen al podi.


 

De tant en quant surten pilots d’aquells que fins i tot amb grip guanyen curses. Arón Canet és un d’aquests. Una de les promeses més fermes del panorama motociclista mundial i a Navarra ho ha deixat veure.

Ahir quan parlàvem amb l’Arón després dels primers classificatoris durant l’apagada que hi va haver, aquest nano de 16 anys que sempre ens tracta de manera deliciosa, ens explicava que portava diversos dies amb el virus de la grip i que no estava al 100% del seu rendiment.

Avui, amb millor cara, pujava a l’Honda del Estrella Galicia Junior Team per guanyar sense pal·liatius la cursa disputada a Los Arcos.

El ‘44’ sortia formidablement i era el seu company Jaume Masià qui li seguia a roda. Joan Mir, l’altre talentós pilot amb el que es veuran les cares la propera temporada al mundial, era tercer.

Però hi havia un convidat especial a la festa, i no era ni més ni menys que l’italià Nicoló Bulega, que a la segona volta pujava fins la tercera posició, per davant del balear Mir.

No trigava gaire el pupil de Valentino Rossi en assaltar la primera posició, però el ‘Valencià d’or’ el passava al quart gir i començava a estirar segons al davant.

La lluita per la segona plaça quedava entre Mir i Bulega i Canet, beneficiat per aquesta lluita tractava de no cometre errors.

Però Mir desistia i Bulega anava de nou a per Canet, arribant a l´ultima corba amb intencions de passar al ‘44’. Aron tancava bé i creuava la bandera de quadres amb la quarta victòria de la temporada sota el braç. Al podi, Bulega i Mir l’acompanyaven.

L’Arón ens ha explicat després de la cursa que “la veritat es que sabíem que aquest circuit ens era propici i arribava molt motivat i treballat després dels tests. Estic molt content per haver pogut guanyar una cursa amb el Joan Mir a pista i arribo al final més motivat que mai”.

Amb respecte a la última corba amb Bulega, Canet explica que “he tret distància perquè anava molt al límit i quan he vist que m’agafaven, amb el vent a favor hem tancava i hem colava tota l’estona a les corbes. Al veure que el tenia darrera he dit que si queia, queia però que devia guanyar”.

A falta encara de quatre curses (dos a Jerez i dos a Xest), el ‘Valencià d’or’ és líder del campionat amb 156 punts, per davant de Joan Mir amb 116 i Nicoló Bulega amb 115.