Oliver Rowland (Fortec Motorsports) es fa amb la pole per a la primera cursa de la Fórmula Renault 3.5 a Le Mans, per davant de Egor Orudzhev (Arden Motorsport) i de Matthieu Vaxivière (Lotus).


 

La sessió arrencava amb un lleuger retard de deu minuts, provocat per una sortida de pista d’un pilot de la Renault Sport Trophy Prestige, que ha va fer que es prolonga la classificació d’aquesta categoria.

Un cop el semàfor s’ha posat en verd a la sortida del pit lane a Le Mans, es produïa una desbandada de tots els pilots, que s’afanyaven a entrar a pista com més aviat possible i en escalfar les gomes el màxim, a causa de les suaus temperatures a la pista francesa.

El primer a passar per meta per iniciar la seva volta cronometrada era Oliver Rowland. En aquesta primera volta d’escalfament, el pilot local Aurélien Panis (Tech 1 Racing) feia una virolla al revolt 6, també coneguda com “garatge vert”.

En els primers vint minuts, Rowland ja comandava la taula de temps per davant del seu company d’equip Jazeman Jaafar (Fortec Motorsports) i de Vaxivière. Posteriorment, aquestes dues primeres voltes ràpides d’Oliver serien anul·lades per utilitzar més enllà del que marquen els límits de pista en les corbes 6 i 10, el que li manava de tornada al fons de la taula de temps. Instants després, Nyck de Vries (Dams) passava a encapçalar la taula de temps, seguit de Vaxivière. A Dillmann també se li anul·lava la seva volta ràpida per utilitzar l’exterior de la pista al revolt 6 i guanyar avantatge.

A falta de vint-minuts per al final de la classificació, es desplegava la bandera vermella. La causant d’aquesta bandera vermella era Beitske Visser (AVF), ja que el seu cotxe es quedava parat en la grava de la corba 10 i calia treure una grua mòbil per a extreure el seu monoplaça. En aquests moments, la pilot holandesa estava col·locada en l’onzena posició, però la seva millor volta s’eliminava per causar una bandera vermella.

Quan la pista ja estava completament neta, es reprenia la sessió. Els pilots de nou iniciaven diverses voltes d’escalfament de pneumàtics, abans de llançar-se a per un temps. Els primers cronos col·locaven a Vaxivière al capdavant, seguit de Jaafar i Rowland. Mentrestant, diversos cotxes seguien sense respectar els límits de pista a la sortida de la corba 6.

A falta de setze minuts per al final de la sessió, en la seva última volta amb el joc de pneumàtics usats, Oliver Rowland marca el millor temps de la jornada, amb una petita excursió fora de pista en l’última corba que no li va impedir col·locar-se primer amb mig cotxe de costat i en la grava.

Descans en pista en la meitat dels trenta minuts de sessió. Tots els pilots entren a boxes per canviar rodes i muntar compostos nous. En el cas de Rowland va ser una mica més treballosa per als seus mecànics seva estada al garatge, ja que van pujar el cotxe a l’Camozzi i van netejar totes les pedres que havia recollit de l’escapatòria de l’últim revolt. L’únic pilot que romania en pista rodant era Celis Jr. (AVF). La situació fins ara era pole provisional per Rowland, amb Vaxivière i Ellinas a la seva esquena.

El primer a sortir a pista per a la segona tanda era Yu Kanamaru (Pons Racing) a falta de 10 minuts per al final, que es veia obstaculitzat en la seva primera volta llançada per un nombrós grup de pilots que acabaven de sortir de boxes i que estaven escalfant rodes.

Els últims instants d’aquesta sessió de classificació, van ser clau pel que fa a millora de temps, però no tant pel que fa canvis de posicions. Finalment, pole per Rowland amb un 1: 21.002, seguit de Orudzhev a mitja dècima del britànic i de Vaxivière també en menys d’una dècima del temps del pilot de Fortec.

La cursa començarà 13:30 hora local (UTC +2)