Va encertar deixant a l’equip Fortec Motorsports per anar-se a Lotus. Estem parlant de Pietro Fittipaldi qui és segon en el campionat de pilots de les World Series Fórmula V8 3.5. El brasiler ens ha mostrat lo competitiu i ràpid que és, tot i no liderar el campionat. FormulaRapida.net ha tingut el plaer de parlar amb ell per analitzar la seva temporada fins al moment, les seves opcions per guanyar el campionat i també per parlar una mica del seu germà Enzo.

Arnau Viñals: Aquesta temporada ha estat una de les millors, sinó la millor de la teva trajectòria. Però tot i això no lideres el campionat. Per què?

PF: Va ser un bon començament de temporada, guanyant les dues curses a Silverstone. Hem aconseguit moltes poles, fins i tot hem igualat el rècord de poles fet per Kevin Magnussen, però he patit problemes en les sortides, al principi van ser problemes amb l’embragatge. La manera en què utilitzava l’embragatge no era la correcta, així que hem perdut molts punts per això. En l’última carrera a Nurbugring no vam tenir ritme que volíem. Ara estem segons en el campionat, amb 5 punts menys. No és la posició que volia estar, crec que tenim el ritme per estar 50 punts per davant, però les carreres són així. Ara només falten tres rondes, i serà una lluita molt renyida pel títol.

AV: Has tingut unes sortides molt dolentes aquesta temporada, Heu solucionat els vostres problemes en les sortides?

PF: Sí, crec que ho hem solucionat, però encara no tenim grans sortides com altres pilots. Seguim treballant en això a Mèxic, Austin i Bahrain, pistes amb molta calor ho farem millor que altres equips, crec que serem més forts.

AV: Aquí a Nürburgring, vam veure com un rookie, Alex Palou, de cop estava al capdavant i Lotus va patir una mica. Que va succeir?

PF: Aquesta és una pista on hem patit i Palou ho va fer molt bé en el seu primer cap de setmana. Teníem un bon marge en classificació, com 3 o 4 dècimes, però amb condicions fredes i amb alguns pilots que van tenir sort completant les seves voltes abans de la pluja, la classificació es va complicar. A la segona classificació va ser més normal però no vam tenir el ritme per estar a la pole. Estem analitzant que va passar i estic segur que ho farem millor a Mèxic.

AV: Ara deixem Europa per competir a Mèxic, Austin i Bahrain. Creus que l’experiència en aquests circuits t’ajudarà a tenir més possibilitats per entrar a la Fórmula 1?

PF: Crec que competir en circuits de Fórmula 1 és sempre un avantatge perquè quan arribes allà, ja coneixes el circuit. Però ara cal centrar-se en guanyar el campionat. Hauria preferit tenir-ho ja resolt, però he de donar el millor de mi en aquestes 3 curses que falten. El que faci l’any que ve serà resultat d’això.

AV: Parlem del teu germà. Enzo ha entrat a la Ferrari Driver Academy aquest any i ha mostrat ser un pilot consistent i sol acabar en posicions de punts. Com descriuries el teu germà com a pilot? Com us ajudeu?

PF: Ell és un pilot amb un estil de conducció més agressiu que jo. És constant però és agressiu i li agrada anar sempre a per la victòria. Jo prefereixo pensar més en els punts i mirar pel campionat però Enzo és un pilot molt ràpid i intento ajudar al màxim possible. Malauradament aquest any hi ha moltes carreres que coincidim però intento anar a tots els seus test, especialment els que són abans d’inici de temporada. Sempre intento ajudar-lo, quan m’escolta, perquè no m’escolta sempre. Però és el meu germà, i de vegades quan ell ho fa bé estic més content que quan jo ho faig bé.

AV: Per acabar, una pregunta que segurament altres periodistes t’hauran fet. Sents pressió per portar el cognom Fittipaldi?

PF: No, no crec que sigui una pressió. He nascut amb aquest nom, i he tingut el privilegi d’estar en una família de carreres. Es sacrifiquen molt pel que estimem [Enzo i jo] però també ajuda pel costat de tenir sponsors. Tenim sort de tenir aquest cognom. És genial tenir una família de carreres en el meu entorn, no només pel meu avi, també pel meu oncle Max Papis que està casat amb la germana de la meva mare. Ell és un pilot italià, campió de les 24 hores de Daytona i amb una trajectoria a la Indycar, així que té molta experiència. Sempre parlo amb ell. Tinc una família amb una història al món del motor que ajuda molt. Per a mi és un privilegi tenir aquest cognom.