La tercera cursa del Fórmula Catalunya de Karting 2017 serà una de les més especials de tota la temporada. Després de la fantàstica acollida de la cursa externa de la temporada anterior, la organització ha decidit desplaçar-se al Kartódromo Internacional Lucas Guerrero, a Chiva, per celebrar la cursa externa d’aquest any.

L’aturada del mes de maig ha servit als pilots per començar a preparar aquesta cita tan especial, en un traçat de gairebé un quilòmetre i mig i que hauran d’adaptar-se el mateix cap de setmana. Com a gran novetat, a diferència de les curses al Kartodrom Catalunya, es celebraran fins a set tandes d’entrenaments lliures per a cada categoria, de quinze minuts cada una en la jornada del dissabte. Després de l’adaptació al circuit, la jornada del diumenge seguirà el procediment habitual, tot i que les curses tindran puntuació doble.

Per si l’emoció d’anar a un circuit extern fos poca, les lluites en les diferents categories són apassionants. En la categoria Cadet, Pol Chaos se’n va a Chiva amb l’objectiu de mantenir el liderat i ho té tot de cara, ja que parteix d’una avantatge de 13 punts respecte Pol Perarriera. Ambdós pilots també estaran molt atents de la gran millora d’Adrià Mustienes, que es va estrenar com a guanyador en l’anterior cursa.

Pedro Torres també voldrà mantenir el liderat en la categoria Junior, però Joel López, que li va prendre l’opció de guanyar totes les curses de la temporada, es manté a tan sols 10 punts del líder. En la categoria Amateur +21, la igualtat és màxima i la lluita pel liderat no pot estar més ajustada. Toño Alcón arriba a Chiva amb una mínima avantatge de tres punts, respecte Jordi Plantada i David Ginés, ambdós empatats a 50 punts.

El marge de Marc Pernia en la categoria Sènior també és molt petit, ja que arriba a València amb només 8 punts d’avantatge respecte Max Ribas, tot i haver guanyat tres de quatre curses i emportar-se totes les poles positions possibles. El duel entre Ismael Rodríguez i Xavier Puigdelliura serà un dels grans atractius de la categoria KZ. Després d’una victòria en la primera cursa per al pilot de FormulaRapida.net Puigdelliura, Rodríguez s’ha emportat les altres tres mànigues i ja li treu al seu rival nou punts.