Domini italià a casa. El Autòdrom del Mugello va veure els pilots italians de Moto3 ™ dominant. Ha aconseguit ja dos podis aquesta temporada, i Fabio di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3) lidera per primera vegada una sessió lliure aquesta temporada. El seu millor temps va ser d’1:57.328, va baixar en més d’un segon el millor temps de l’FP1 marcat per Romano Fenati 1:58.347.

Després d’ell, Nicolo Bulega (Sky Racing Team VR46), amb un estat físic dubtós degut a la caiguda a Le Mans, es va quedar a tan sols 0.051 segons. Enrabiat i amb ganes de demostrar la seva vàlua a casa, vol estar a l’altura de les expectatives que se li pressuposava. Completant el trio d’italians, Lorenzo Dalla Porta (Aspar Mahindra Moto3) va culminar una gran actuació amb la seva Mahindra i va ser 3r.

John McPhee (British Talent Team) va recuperar les sensacions i va tornar a les posicions capdavanteres en les que no li vèiem des de les dues primeres proves del 2017. Manté la seva regularitat Joan Mir (Leopard Racing): el líder de la categoria lleugera manté les seves bones sensacions i sembla que estarà amb els de davant.

La majoria dels favorits van acabar entre els 10 primers, en una sessió en la qual, a part de Dalla Porta, no hi va haver sorpreses: Jorge Martín (Del Conca Gresini Moto3) va ser 6è, Juanfran Guevara (RBA BOE Racing) 7è, Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) 8è després de dominar la sessió matinal, Aron Canet (Estrella Galicia 0,0) 9è i Enea Bastianini (Estrella Galicia 0,0) va completar el top 10.

L’únic pilot, al costat de Mir, que ha puntuat en les cinc proves disputades fins ara, Andrea Migno (Sky Racing Team VR46) va anar a terra a la corba 13, un dels viratges més ràpids del traçat italià.