CURSA 1

Guanyu Zhou va aconseguir el seu primer triomf a la F3 després d’imposar-se sobre Dan Ticktum a la sortida de la primera cursa. El rookie britànic va acabar tercer quan va ser superat per Ralf Aron.

Ticktum tenia la pole per la primera cursa del cap de setmana a Pau que obria la temporada 2018 del campionat europeu de Formula 3. No obstant, l’alegria va durar poc: va ser superat molt aviat per Guanyu Zhou i Ralf Aron va conservar la tercera plaça de sortida.

Transcorreguts menys de deu minuts, un accident de Devlin DeFrancesco va provocar un Full Course Yellow que va neutralitzar la prova. A la ressortida, Ticktum va intentar, sense èxit, reprendre el lideratge. Poc després, un problema al cotxe de Ben Hingeley el va obligar a abandonar.

Zhou va conservar la primera posició sense problemes i va ser Aron qui va aconseguir la segona posició davant de Ticktum. Mick Schumacher va tenir un petit incident a la ressortida que el va relegar a la posició número 19.

Després d’alguns minuts sense canvis, excepte pel que fa als pilots indis Jehan Daruvala i Amedya Vaidyanathan, el cotxe de seguretat va haver de sortir a la pista de nou a menys de 10 minut del final degut a un accident de Kevyan Andres Soori.

Així doncs els tres primers van ser Zhou, Aron i Ticktum, mentre la zona de punts la van completar Sacha Fenestraz, Marcus Armstrong, Enaam Ahmed, Álex Palou, Robert Shwarzmann, Marino Sato i Juri Vips.

CURSA 2

Sacha Fenestraz va aconseguir la seva primera victòria a F3 a la segona cursa a Pau. Álex Palou va acabar en una sensacional segona posició i Armstrong va ser tercer.

Després de la victòria de Guanyu Zhou el dia anterior, el rookie Sacha Fenestraz tenia la pole i va conserva la seva primera plaça a la sortida. Per darrera hi va haver més moviment i Enaam Ahmed es va posar segon, però va tenir un toc a la primera volta que el va fer perdre posicions. Fabio Scherer va pujar a segona posició, seguit d’un Álex Palou que havia arribat a caure a la quarta plaça, però va recuperar una posició. Marcus Armstrong era el primer dels Prema, en quarta posició.

Passats uns minuts, Petrov i DeFrancesco van tocar pel que va haver de sortir el primer cotxe de seguretat. Durant aquesta neutralització, a Dan Ticktum se li va desprendre el reposacaps.

La prova es va reiniciar amb 22 minuts per davant i Scherer va atacar Fenestraz en una acció que podria haver deixat ambdós pilots fora. A meitat de la cursa va començar a ploure i algunes zones podien relliscar.

A falta de 10 minuts, Scherer va intentar de nou assaltar el liderat i va tocar Fenestraz. El suís tindria el cotxe danyat, doncs no va poder controlar el cotxe i va xocar contra el mur. Sorprenentment no va fer falta un altre cotxe de seguretat. Fenestraz ho tenia ara més fàcil i Palou i Armstrong van pujar a la segona i tercera posició, respectivament.

Van completar la zona de punts Ben Hingeley, Ahmed, Jehan Deruvala, Julian Hanses, Ralf Aron, Robert Shwartzmann i Mick Schumacher.

CURSA 3

Ralf Aron aconsegueix guanyar en una cursa en la que els HiTech dominaven la graella, que van durar segons al lideratge. La cursa va durar menys del previst per culpa de la pluja. Ahmed i Daruvala van completar el pòdium.

A l’última cursa del cap de setmana a Pau els pilots van muntar neumàtics de pluja i dos HiTech monopolitzaven la primera fila. El domini de l’equip alemany va acabar ràpid. Álex Palou va calar el cotxe i va anar a la cua, mentre Ralf Aron va superar al Poleman Enaam Ahmed. Jehan Daruvala era tercer.

Les primeres voltes van transcórrer amb calma, però la pluja s’intensificava. El cotxe de seguretat va haver de sortir per primer cop passats poc més de 10 minuts. La visibilitat es complicava i Marcus Armstrong va acabar al mur.

A 12 minuts del final es va ensenyar la bandera vermella per les condicions complicades de la pista. Com aquestes no milloraven, la direcció va decidir posar fi a la prova, pel que Aron es va endur la seva segona victòria a la categoria dos anys després. Ahmed va pujar al podi per primera vegada i Daruvala va acabar tercer en un cap de setmana en el que va anar de menys a més. Van completar el top 10 Scherer, Ticktum, Shwartzmann, Schumacher, Aberdein, Hingeley i Sato.

Aron és líder del campionat amb 47 punts. Fenestraz, que no va puntuar a la última cursa, és segon amb 37, seguit d’Ahmed amb 36. El campionat arribarà a la segona ronda els dies 2 i 3 de juny al circuit de Hungaroring.