Jake Hughes s’ha emportat la seva primera pole position al Eurocup Fórmula Renault 2.0, al circuit de Spa-Francorchamps, una de les poles més difícils de defensar ja que el circuit de Spa ofereix múltiples oportunitats d’avançament. Realment era Barnicoat qui tenia la pole però amb una penalització de 4 llocs no ha pogut sortir des de la posició preferent tot i fer el rècord del circuit. Sasahara sortirà segon, mentre que el líder del campionat, Louis Delétraz, sortirà setè.


La classificació a Spa-Francorchamps és una de les menys importants del campionat, ja que el circuit ofereix bones oportunitats d’avançament, tot i això, classificar el més endavant possible sempre és important.

Com sempre la classificació dividida en dos grups, el Grup A i el Grup B.

El Grup A comptava amb figures importants en la lluita pel campionat com són Ben Barnicoat (Fortec Motorsports), Ukyo Sasahara (ART Grand Prix), Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing) o Anthoine Hubert (Tech 1 Racing).

Només començar la sessió els Manor han decidit sortir els primers, en el circuit més llarg del campionat. Recordem que aquesta classificació només serveix per a la cursa 1 i no pas la cursa 1 i la 2, tal i com va passar a Motorland, ja que aquí a Spa només es disputaran dues curses i no pas 3.

Ignazio D’Agosto (Manor MP Motorsport) ha estat el primer en marcar el millor registre però de seguida l’ha superat Bruno Baptista (Koiranen GP). Però qui aconseguia marcar un temps destacable era Harrison Scott (AVF), però tto això canviaria quan tothom completava la primera volta ràpida. Ukyo Sasahara (ART Grand Prix) liderava per davant de Delétraz i Max Defourny (ART Grand Prix).

A meitat de sessió veiem que qui s’emportaria el millor temps seria el qui tingués l’última oportunitat de marcar volta ràpida, ja que la millora dels registres era constant. Ben Barnicoat marcava el millor temps en la segona volta ràpida amb un 2:16.729, un temps que es convertia en el rècord del circuit. Tot i això el de Racing Steps Foundation, mantenia el liderat a falta de 2 minuts pel final.

Amb la bandera de quadres en pista, els pilots tornaven a millorar els seus temps, Barnicoat i Hubert rodaven molt ràpids en el primer sector però, ningú aconseguia millorar el temps de Barnicoat que s’enduia la pole provisional amb un 2:16.645.

Resultats: Barnicoat, Sasahara, Hubert, Delétraz, D’Agosto, Oskoui, Defourny, Kodric, De Sadeleer, Scott, Sørensen, Chudleigh, Richard, Riener, Mazepin, Allen i Baptista.

El Grup B aquest cop no ho tenia gens fàcil per superar el gran registre de Barnicoat en el Grup A. Un Grup B en que destaquen pilots com: Jake Hughes, Jack Aitken (Koiranen GP), Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing), Dennis Olsen (Manor MP Motorsport) o Matevos Isaakyan (JD Motorsport).

Thiago Vivacqua (JD Motorsport) ha començat al capdavant de la classificació, semblava que Jörg podia millorar el temps del brasiler però avortava a volta i eren Olsen i després Isaakyan qui pujaven al capdamunt de la classificació.

A falta de 6 minuts pel final un incident al revolt 6 i 7 provocava la bandera vermella. Provocada per Danylo Pronenko (BVM) un pilot que ja va molestar a molts pilots l’any passat a Jerez on va protagonitzar la mateixa acció.

Amb la bandera vermella, Isaakyan liderava seguit de O’Keeffe, Habsburg, Aitken i Vivacqua.

Els Koiranen de Hughes i Aitken es situaven als primers llocs un cop la bandera vermella marxava de la pista, un temps però que no el permetia fer la pole position que, se la enduia Ben Barnicoat del Grup A.

Resultats Grup B: Hughes, Aitken, O’Keeffe, Jörg, Isaakyan, Gachet, Habsburg, Olsen, Vivacqua, de Pasquale, Zaruba, Eastwood, Hamprecht, Bonduel, Hasse-Clot, Chaves, Pronenko.

Però una penalització de quatre llocs a la graella de sortida a Ben Barnicoat, permetia a Jake Hughes endur-se la pole position.