Will Power començarà de la millor manera possible la seva cursa número 100 amb el Team Penske. El australià ha aconseguit la pole position en la classificació per a la primera de les dues curses que es celebraran aquest cap de setmana a Detroit, Michigan, Estats Units.


Primera classificació del cap de setmana que torna al sistema “Fast 6” habitual de la IndyCar. Diem primera classificació, ja que aquest cap de setmana es disputaran dues curses, l’única ronda enguany en que passarà.

En el primer Grup, Kanaan, Power, Castroneves, Bourdais, Sato, Andretti, Rahal, Filippi, Kimball, Vautier, Daly i Chaves són els que s’han disputat el pas al top12.

Takuma Sato (A.J. Foyt Enterprises) ha començat marcant el ritme en el grup amb un 1:20.0823, el japonès va aconseguir una de les pole positions aquí a Belle Isle. Tot i això Castroneves (Team Penske) millorava el temps del japonès en més d’un segon, abans de muntar els pneumàtics tous per primera vegada aquest cap de setmana.

Amb les gomes noves, Tristan Vautier (Dale Coyne Racing) que substitueix al lesionat Carlos Huertas, era el primer en millorar el temps a falta d’un minut pel final. Tots seguien millorant considerablement en cada volta, però era el campió Will Power (Team Penske) que marcava el millor temps del grup.

No es classificaven per al top12: Rahal, Kanaan, Kimball, Filippi, Daly i Chaves.

En el Grup A vam veure la notable millora dels Honda tot i això els Chevrolet segueixen en el liderat, fet que també ha passat en el Grup B.

Un grup que comptava amb la participació de Karam, Pagenaud, Coletti, Dixon, Montoya, Hawksworth, Newgarden, Jakes, Hunter-Reay, Muñoz i González.

El líder del campionat, Juan Pablo Montoya (Team Penske) liderava en el primer intent amb pneumàtics durs, encara que Dixon (Chip Ganassi Racing) i Newgarden (CFH Racing) millorarien el seu temps.

Però ens havíem d’esperar al torn dels pneumàtics tous, moment en que Pagenaud (Team Penske) ha trencat tots els registres per pujar al primer lloc a falta de 2 minuts pel final, moment en que apareixia la bandera vermella i no permetia millorar els temps a ningú. La causa era un xoc de Newgarden contra el mur al penúltim revolt.

Això condemnava a no passar a la següent sessió a: Hawksworth, Hunter-Reay, Newgarden, Muñoz i González.

Era el torn pel Top12, 8 “Chevy” i 4 Hondes, tot i les millores mostrades. Els Chevrolet han començat liderant la sessió. Tot i això els Honda de James Jakes (Schmidt Peterson Motorsport), Marco Andretti (Andretti Autosport) i Vautier, però als últims minuts de la sessió tot això ha canviat, ja que la millora dels temps era constant.

Els Chevrolet han tornat a mostrar la seva força en aquest final de sessió, però no els hi ha anat gaire bé als dos Chip Ganssi de Dixon i Karam que s’han quedat fora.

Eliminats P7 a P12: Dixon, Coletti, Andretti, Jakes, Vautier, Karam.

Amb només un Honda i 5 Chevrolets, s’arribava al final de la classificació, a la fase del “Fast 6” on els 4 Penske, que corren la seva cursa local, lluitarien per la pole position juntament amb Sato i Bourdais (KV Racing Technology).

En la primera part de la sessió, Castroneves ha començat inamovible en el liderat seguit per Sato, Pagenaud i Montoya. Mentrestant, Power i Bourdais romanien esperant al pit lane per només realitzar una tanda.

Una darrere tanda en que Power ha començat amb una volta que de seguida l’ha ficat en primer lloc, amb un 1:16.1669. Una volta que Castroneves ha intentat superat però que no ha pogut.

Resultats Fast 6: 1 Power, 2 Castroneves, 3 Montoya, 4 Sato, 5 Pagenaud, 6 Bourdais.