La batalla Fortec vs Vaxivière aquest cop se l’ha endut Matthieu Vaxivière. El occità s’ha beneficiat d’una bandera groga i dues banderes vermelles per endur-se la pole position a Spa-Francorchamps, just per davant de Beitske Visser, la primera dona que sortirà des de la primera fila a la Fórmula Renault 3.5 Series.


La classificació a la Fórmula Renault 3.5 Series començava molt bé per Roberto Merhi (Pons Racing) que començava liderant la classificació. Això ens donava a entendre que seria una classificació sense un dominador clar.

Dillmann (Jagonya Ayam with Carlin) millorava el temps del espanyol, però Rowland (Fortec Motorsports) milloraria el temps del francès en 1 segon, passats 10 minuts de sessió, essent el primer en baixar dels dos minuts per volta.

La lluita Fortec versus, Vaxivière (Lotus), versus els Dams de convidats, es tornava a manifestar. La classificació abans de que els pilots s’aturessin a box per fer el canvi de pneumàtics, era un tu a tu entre Rowland i “Vaxou”.

A meitat de sessió, Vaxivière liderava seguit de Rowland, Visser (AVF), Jaafar (Fortec Motorsports) i Dean Stoneman (Dams).

El silenci a la pista feia entreveure que viuríem un final de classificació emocionant. A falta de 10 minuts pel final, els pilots començaven a sortir a pista.

Però no duraria molt el so dels V8 al circuit, Orudzhev (Arden Motorsport) xocava contra el mur del revolt Kemmel i provocava la bandera vermella a falta de 9 minuts pel final. No seria l’única interrupció. Només 1 minut més tard en que el circuit tornava la bandera verda, la bandera vermella tornava a pista.

Aquest cop era Tom Dillmann que semblava tenir l’aleró davanter danyat. La sessió tornava a iniciar-se i, a priori, no aturar-se fins la bandera de quadres.

Les primeres voltes ràpides ningú millorava els seus temps, a excepció de Nyck de Vries (Dams) que feia un increïble tercer sector que el situava en el quart lloc. Els temps millorarien en els últims minuts en la ja esmentada lluita entre Fortec, Vaxivière i Dams.

Jaafar aconseguia superar al francès però el de Lotus contraatacava amb el millor temps abans de la bandera de quadres.

Una bandera de quadres que veia com Beitske Visser es situava en el segon lloc per a la graella de sortida amb Latifi tercer, Jaafar quart i Rowland cinquè. Els Fortec no van poder millorar els seus temps per  culpa d’una bandera groga en el revolt 13 provocada per Sean Gelael (Jagonya Ayam with Carlin).

Segona pole position de la temporada per Matthieu Vaxivière i millor posició mai en la història de les World Series by Renault per una dona, Beitske Visser que sortirà en segon lloc.

Resultats: 1 Vaxivière, 2 Visser, 3 Latifi, 4 Jaafar, 5 Rowland, 6 De Vries, 7 Ellinas, 8 Stoneman, 9 Merhi, 10 Van Buuren, 11 Malja, 12 Panis, 13 Fantin, 14 Celis Jr, 15 Bonifacio, 16 Dillmann, 17 Orudzhev, 18 Armand, 19 Gelael, 20 Nissany.