Mitch Evans aconsegueix a l’ePrix de Roma la seva primera victòria i la primera per Jaguar a la Formula E. El neozelandès d’ha imposat a un Lotterer que va liderar la majoria de la cursa fins que Evans va poder finalment atacar. Un sorprenent Vandoorne s’estrena al podi en ser tercer en una cursa on el caos i els incidents han tornat a fer acte de presència. Després de set curses, ja tenim set guanyadors de set equips diferents.

Arribada l’hora de la cursa, la pista estava considerablement humida. Havia plogut amb intensitat entre la classificació i l’ePrix i, tot i que no plovia en aquell moment, la cursa va començar amb condicions més properes a les de pluja que a les de sec. Les dues primeres places es van mantenir amb Andre Lotterer al capdavant i Mitch Evans segon.

Per darrere, Stoffel Vandoorne remuntava fins la tercera plaça mentre els Dragon perdien posicions. José María López es va sortir en el primer revolt. Per darrere, com és habitual, va haver més d’un contacte, però cap incident rellevant. Abans del final de la primera volta, Maximilian Günther va perdre el cotxe i, tot i salvar miraculosament l’impacte amb el mur, va perdre l’aleró del davant. El drama a Dragon continuaria amb l’incident entre López i Sam Bird, que sorprenentment no va abandonar.

Amb la primera volta encara no finalitzada, Alex Sims, a la part més endarrerida del grup, va impactar amb el mur. López també va acabar al mur i va bloquejar la pista. Aquesta circumstància va provocar una bandera vermella, ja que hi havia set cotxes darrere del Dragon de l’argentí que no podien avançar.

La cursa va estar aturada durant més de 40 minuts. Tots, a excepció de Gary Paffett, que va impactar amb López, van poder reprendre-la. La reanudació es va produir, amb la pista ja eixuta, darrere el cotxe de seguretat i la majoria de pilots van activar el mode d’atac per primer cop. La bandera verda va onejar un gir més tard i les posicions van quedar força estabilitzades.

Robin Frijns va tractar de superar Buemi per la quarta plaça, però no se’n va sortir. Oliver Rowland aprofitava per atacar l’holandès de Virgin, però les posicions no van canviar. Daniel Abt es va sortir a una escapatòria, però va poder continuar. A l’equador de la cursa, l’ePrix va esdevenir un malson per a l’equip Venturi, que va veure com els seus dos cotxes es retiraven per problemes mecànics. Un d’ells, el de Felipe Massa, es va quedar aturat a pista, fet que va provocar una Full Course Yellow.

La interrupció va ser breu i, en mostrar-se la bandera verda, la lluita per la victòria entre Lotterer i Evans continuava. Els dos portaven tota la cursa junts i allunyant-se de la resta, excepte d’un Vandoorne que poc a poc s’unia a la lluita pel triomf. Günther va ser penalitzat amb 5 segons per ser massa ràpid durant el període de FCY.

Després de moltes voltes amb Evans intentant superar Lotterer i l’alemany defensant molt bé la seva posició. El neozelandès de Jaguar ho va acabar aconseguit, amb contacte, gràcies al mode d’atac. El de Techeetah no es va rendir i es va enganxar al difusor del Jaguar. Vandoorne s’allunyava de la lluita per la victòria.

Per darrere, la lluita entre els líders de la general estava en les darreres posicions de punts. Jean-Éric Vergne, Antonio Félix Da Costa, Jerome D’Ambrosio i Lucas Di Grassi lluitaven per la setena plaça, amb el vigent campió al capdavant del grup i Günther enmig d’aquesta lluita, 9è.

Lotterer va activar el mode d’atac per tal d’incrementar la pressió sobre Evans. El líder també el va voler habilitar en la volta següent, però no va passar correctament per la zona d’activació. Els dos estaven ara completament junts, i Evans havia d’activar el mode d’atac. El neozelandès va esperar fins que Lotterer es quedés sense la potència extra per activar el seu mode d’atac. La jugada va sortir bé i Evans seguia al capdavant.

Arribada l’última volta, Evans semblava tenir la situació controlada, i així va ser. L’energia estava al límit per tothom però tots van poder creuar la meta. Al capdavant, res va canviar i Evans va aconseguir la seva primera victòria en la categoria i la primera per Jaguar. El neozelandès ha lluitat durant tota la cursa amb un competitiu Lotterer i l’ha atacat en el moment adequat, amb paciència i en un duel al límit però net entre els dos.

Lotterer ha acabat segon amb Vandoorne aconseguint el primer podi per a ell i per a l’equip HWA en la categoria. Frijns va superar finalment Buemi i va ser quart, amb els Nissan del suís i de Rowland cinquè i sisè. Vergne va creuar la meta setè, però el van imposar un drive-through que es va convertir en 37 segons de penalització, de manera que va ser 14è. Completen llavors el Top 10 Di Grassi, D’Ambrosio, Da Costa i Pascal Wehrlein.

De nou, la general queda igualadíssima després d’aquest ePrix amb D’Ambrosio al capdavant amb 65 punts. Darrere d’ell, trobem Da Costa a un punt, Lotterer a tres, Evans a quatre, Di Grassi a set, Vergne i Frijns a 10 i Bird a 11. La propera cursa serà l’ePrix de París, que es disputarà d’aquí dues setmanes.

Resultats finals:

Pos. Pilot Equip Diferència
1 Mitch Evans Jaguar
2 Andre Lotterer DS Techeetah +0.979
3 Stoffel Vandoorne HWA Racelab +6.399
4 Robin Frijns Virgin +9.181
5 Sébastien Buemi Nissan e.Dams +9.778
6 Oliver Rowland Nissan e.Dams +11.262
7 Lucas Di Grassi Audi Sport ABT +24.340
8 Jerome D’Ambrosio Mahindra +28.633
9 Antonio Felix Da Costa BMW iAndretti +30.651
10 Pascal Wehrlein Mahindra +30.735
11 Sam Bird Virgin +32.272
12 Alex Lynn Jaguar +42.238
13 Oliver Turvey NIO +48.616
14 Jean-Éric Vergne DS Techeetah +49.732
15 Tom Dillmann NIO +52.253
16 José María López Dragon +1:10.373
17 Alexander Sims BMW iAndretti +1:11.373
18 Daniel Abt Audi Sport ABT +1:27.240
19 Maximilian Günther Dragon Out
20 Felipe Massa Venturi Out
21 Edoardo Mortara Venturi Out
22 Gary Paffett HWA Racelab Out