El passat cap de setmana es va inaugurar la temporada de la EuroCup 3 a Spa, on Javier Sagrera es va apoderar de la victòria sota unes condicions catastròfiques. No van poder realitzar-se les dues classificacions previstes a causa de la intensa pluja i la graella es va confeccionar amb els cronos dels tests que van fer el dijous.

Condicions infernals durant la cursa

El pilot del MP Motorsport va gestionar amb habilitat totes les fases de la cursa que va començar sota un cotxe de seguretat a causa de les males condicions meteorològiques. La cursa es va reprendre quan faltaven 18 minuts (i una volta) i Sagrera es va mantenir tranquil malgrat els atacs d’Alexander Abkhazava de Sainteloc, que finalment va acabar segon després d’intentar-ho tot a l’última volta. El tercer pas del podi va ser Kirill Smal (Palou Motorsport) per davant d’un resistent Emerson Fittipaldi Jr. (MP Motorsport) i Suleiman Zanfari (Campos Racing).

L’equip Campos, amb Valentin Kluss en setena posició, ha assegurat el primer debutant a creuar la línia de meta. El cinquè lloc que probablement hauria anat al singapurà Christian Ho es va perdre a causa d’un problema que va obligar a retirar-se, mentre es desplegava un altre cotxe de seguretat. De fet, després de les primeres voltes, el cotxe de seguretat va fer la seva segona aparició a Spa per les retirades de Noah Lisle (Campos Racing) i Nikola Tsolov (GRS Team).

Just quan semblava que la cursa acabaria tal com va començar, sobretot quan la intensitat de la pluja havia augmentat una vegada més, la nova bandera verda va onejar i es va produir el caos, amb ferotges lluites tant pel primer com pel tercer lloc. La bandera vermella, amb la classificació final fent referència a la penúltima volta completada, va ser el resultat més adient de la cursa.

Gran cap de setmana per Sagrera

Javier Sagrera, amb tres podis el 2023, va sortir des de la pole, després que la direcció de la cursa decidís establir la graella de sortida –quan falten temps representatius tant als entrenaments com a la classificació, que es van cancel·lar pel mal temps–basat en les referències de temps establertes a les sessions de prova del dijous. Aquesta havia d’haver estat per a Owen Tangevolou, el seu company d’equip, però, finalment, no es va alinear en la graella.

Sagrera va estar líder en tot el moment, malgrat els intents d’Alexander Abkhazava fins a l’últim moment per avançar-lo. Va completar el podi Kirill Samall.

Copyright: Eurocup 3
Javier Sagrera guanya la primera cursa a Spa. Copyright: Eurocup 3

Sagrera, és el líder del mundial amb 26 punts, seguit d’Alexander Abkhazava amb 18.

Els espanyols Daniel Nogales va ser 13è i Bruno del Pi, 18è.

La pròxima cursa de l’eurocup 3 serà el pròxim 17-19 de maig al Red Bull Ring d’Àustria