Marcel Schrötter es fa amb la Pole al Circuit de les Amèriques. L’alemany sortirà primer per segona vegada aquesta temporada després d’imposar-se a Àlex Márquez i a Sam Lowes en una classificació en la qual els dos primers del mundial han fallat i en què Xavi Vierge i Iker Lecuona no han pogut superar el tall de la Q1.

A la Q1, diversos pilots que habitualment es troben en posicions més destacades es van veure obligats a disputar aquesta sessió. Amb això, Brad Binder, Xavi Vierge i Iker Lecuona partien com a favorits a superar el tall. Efectivament, el sud-africà no va trigar a posar-se al capdavant. Només començar la sessió, Somkiat Chantra va patir una estranya caiguda a la sortida del penúltim revolt.

Tal com es podia esperar, Binder, Vierge i Lecuona lluitaven per les 4 primeres posicions; un duel en què també es colaven Jorge Martín i un sorprenent Bo Bendsneyder amb la NTS. Finalment, Martín es va endur el millor temps amb un 2:11.712, tres dècimes per davant de Bendsneyder, que disputarà la Q2 per primera vegada aquest any. Binder ha estat tercer amb Marco Bezzecchi, quart, deixant fora a uns Lecuona i Vierge que demà sortiran 19è i 20è, respectivament.

Ja en la lluita definitiva per la Pole, les KTM de l’equip oficial, les de Binder i Martín, es van mostrar forts durant els primers minuts. Remy Gardner, candidat a la Pole, va caure al revolt 10 a falta de 9 minuts. També es van mostrar molt forts els pilots del Dynavolt, Marcel Schrötter i Thomas Luthi, habituals de les primeres places aquesta temporada; que en la segona meitat de la sessió es van anar situant en llocs propers a la Pole.

La lluita es va intensificar en els dos últims minuts, en els quals diversos pilots marcaven sectors en vermell i rebaixaven els seus registres. Va ser finalment Schrötter (2:10.875) qui es va emportar la seva segona Pole de la temporada en no poder Àlex Márquez superar-lo en la seva última volta. El petit dels Márquez es queda amb la segona plaça a només 58 mil·lèsimes de l’alemany. Al final, Sam Lowes es va fer amb la tercera plaça en superar a Luthi, que obrirà la segona fila amb Binder i Jorge Navarro immediatament darrere.

Schrötter, tercer de la general, té, per tant, una bona opció d’aproparse demà als dos líders del mundial. Tots dos han tingut una classificació complicada, amb Gardner 18è després de la caiguda i Lorenzo Baldassarri, que encapçala la general, 15è en un cap de setmana en què li està costant estar al nivell que va mostrar en els dos primers Grans Premis. Jorge Martín sortirà 8è, el seu millor resultat en la categoria intermèdia.