Donant continuïtat als avisos que havia estat donant Bottas durant el cap de setmana, a l’hora de la qualificació també ha estat imbatible, marcant un 31,5 que només en Hamilton ha pogut seguir, aconseguint tots dos la primera línia de la graella per segona vegada en aquest 2019.

Amb temps llunyans als aconseguits l’any passat, Bottas ha aconseguit la seva primera ‘pole’ d’aquesta temporada per davant de Hamilton. Els italians, amb una Q3 per oblidar, han vist com Mercedes posava una barrera al mig de 0,3 segons, una distancia superior a la que s’esperava del italians. Vettel sortirà 3er escoltat per Leclerc, tots dos amb una estratègia tècnicament calcada a la que faran a Mercedes, així que tot per decidir.

Red Bull ocupa la 5ª y la 6ª posició de la graella, tot i que cap dels dos han pogut fer una volta cronometrada a l’últim intent de la Q3, ja que no han aconseguit arribar a meta abans que el semàfor esdevingués vermell. Gasly ha estat una mica mes a prop de Verstappen aquest cap de setmana, però encara sembla haver-hi una barrera amplia entre ambdós pilots dels de Milton Keynes.

A McLaren avui no hem vist gaire alegria, amb els dos cotxes fora de la Q3 en un circuit que no es favorable pel MCL-34 i això ha provocat que veiéssim un cotxe una mica lent i inestable. Tot i així, divendres vam veure un bon ritme de cursa pels de Woking, així que si la estratègia i la sort acompanyen podríem veure’ls prop de puntuar demà.

Bona feina de Renault y Haas, que han donat un pas cap a munt en aquesta sessió, sobre tot els de EE.UU. que ahir van deixar un rendiment una mica baix, tot i que avui han millorat bastant.  Kyvat ha estat a prop de la Q3, i el seu company, Albon, no ha pogut fer cap volta desprès del accident fort que ha patit a la FP3, el pilot està bé.

https://twitter.com/F1/status/1116963290016620545