L’equip Porsche ha aconseguit un nou doblet a la classificació de les 6 hores de Nürburgring amb el Porsche #18 de Dumas/Lieb/Jani al front. La tercera posició ha estat per a l’Audi #8. En LMP2 pole per a l’Oreca de KCMG i en GTE Pro doblet d’AF Corse amb el #51 de Vilander/Bruni al front.


 

Els primers pilots van sortir a pista, a intentar aconseguir el seu millor temps personal, per a fer la mitjana amb el segon pilot. La mitjana dels millors temps de cada pilot determina l’orde de sortida.

Després del primer intent, era Stanaway en l’Aston Martin #99 qui tenia el millor temps, seguit del Porsche #92. Després d’açò, els pilots van entrar a boxs per a canviar de pilot i posar pneumàtics nous.

Els dos Ferrari d’AF Corse van eixir els primers a pista, i van aconseguir marcar un bon temps, que els valdria per a fer la pole ja que l’Aston Martin #98 de Dalla Llana, es va quedar parat provocant una bandera groga.

Açò va deixar a Vilander i a Bruni amb la pole, seguits de Calado i Rigon. Després dels dos AF Corse sortiran l’Aston Martin #95, seguit dels dos Porsche, #92 i #91. Finalment, han acabat els dos Aston Martin, #99 i #97, que pareixien els favorits. En la categoria GTE Am, la pole ha estat per al Ferrari #72 de l’equip SMP.

Arribava el torn de la classificació dels prototips i tots els cotxes se situaven al final del pit lane per a aprofitar cada un dels 20 minuts de classificació.

Molts problemes en els primers minuts, sobretot en la chicane, on tant el Toyota #2 com el Ligier #31 d’Extreme Speed Motorsport es van sortir de pista.

Després de la primera ronda, eren els dos Porsche, #18 i #17 els que lideraven la classificació, seguits dels dos Audi i els dos Toyota. En LMP2 eren els pilots de Strakka Racing els que estaven a l’enfront del passar la meitat de la sessió.

Per tan sols 69 mil·lèsimes, el Porsche #18 de Dumas/Jani/Lieb va aconseguir la pole sobre l’altre Porsche, el #17 que eixirà segon, completant un nou doblet de Porsche. La segona fila de graella serà per als dos Audi, #8 i #7 seguits dels dos Toyota, els dos Rebellion Racing i el By Kolles.

En la categoria de LMP2 l’equip KCMG ha donat la sorpresa, aconseguint la pole amb el Ligier de G-Drive #26 segon. La tercera posició ha estat per al Signatech Alpine #36.

Demà la carrera serà a les 13:00 hora local, on viurem una apassionant lluita en les 4 categories, ja que les diferències són mínimes.