Jorge Navarro ha aconseguit fer-se amb la seva primera Pole en Moto3 sobre el traçat britànic de Silverstone. No obstant això, Danny Kent només ha pogut marcar el tercer millor crono davant de la seva afició.

 

Durant els primers minuts hi ha hagut molta activitat en pista, ja que pràcticament tots els pilots han sortit a marcar temps. Amb encara 30 minuts per davant, Danny Kent ja marcava un crono de 2: 13.506, temps que li ha servit fins que a 2 minuts del final se l’ha tret Isaac Viñales. Mentrestant, Jorge Navarro ocupava el segon lloc en la taula de temps i semblava que ningú anava a treure-se’l.

Quan ja havien passat gairebé 20 minuts, Bastianini es posava segon, Oliveira millorava fins a la quarta posició, i Efrén Vázquez pujava de la P13 a la P6; i a causa d’això, el jove Fabio Quartararo ha caigut fins a la setena posició.
A 2 minuts del final, Viñales ens sorprenia amb un temps de 2: 13.144 que li servia per fer-se amb la Pole provisionalment, i Navarro tornava a marcar el segon millor crono. Però al minut següent, Danny Kent rebaixava una dècima el temps de Viñales per posar-se primer una altra vegada.

Cau la bandera a quadres i Jorge Navarro és capaç de marcar un 2: 12.4 per posar-se primer definitivament, i aconseguir la seva primera Pole des que va arribar a Moto3. Karel Hanika es posava per darrere de l’espanyol, deixant a Danny Kent en tercera posició. Bastianini i Fenati només han pogut ser setè i vuitè, respectivament; Oliveira ha estat novè i Fabio Quartararo ha caigut fins a l’onzena plaça. D’altra banda, Antonelli haurà de sortir demà des de la P18, i Ana Carrasco, qui acaba de sortir d’una lesió, sortirà des de la P34.