El mundial de resistència torna a escena i aquesta vegada ho fa en el traçat de Xangai. Després de la victòria dels Toyota a Fuji, el WEC torna a territori asiàtic per disputar les 6h en el traçat xinès. Fernando Alonso, Buemi i Nakajima han estat el cotxe més ràpid en els primers entrenaments lliures del cap de setmana, mentre que el Toyota Nº7 de Conway, Kobayashi i ‘Pechito’ es feien amb el millor temps en els FP2.

FREE PRACTICE 1

Amb el traçat de Xangai mullat, els prototips i els GTE sortien a pista per donar les seves primeres voltes del cap de setmana i començar a encarar reglatges per fer un bon paper en la carrera del diumenge.

Deixant fora als dos Toyota que juguen per separat, els altres LMP1 s’han barallat per estar en la tercera posició, lloc que ha aconseguit el SMP #17 de Sarrazin, Orudzhev i Isaakyan. La lluita pel bronze ha estat entretinguda i és que tan sol 0.7s separen al tercer del setè. El diumenge es veurà una guerra per ser el millor de la resta del món que pot ser el més interessant del cap de setmana.

Després de més d’una hora d’entrenaments lliures, el Toyota Nº8 de Buemi, Nakajima i Fernando Alonso ha estat el més ràpid i el més actiu de la sessió amb 39 voltes i un 1:54.768s. Explicant que ha estat una sessió en mullat, el crono del Toyota no és per res dolent.

El que sí s’ha quedat en fora de joc ha estat el seu germà Nº7, encapçalat per Conway, Kobayashi i ‘Pechito’ López. Segona posició a més d’1.5s. Probablement sigui qüestió de reglatges ja que la diferència entre tots dos monoplaces no és tan gran.

L’SMP Racing #17 de Sarrazin, Orudzhev i Isaakyan s’ha fet amb la tercera plaça amb un bon 1:58.880s a 4s del crono del primer Toyota. Bon nivell el que ha presentat l’equip rus que sembla estar per davant del Bykolles de Webb, Dillmann i Rossister. El #4 ha acabat en la 4ª posició a +0.039s del SMP. Les diferències són mínimes i la lluita estarà servida amb el Rebellion #3 com a espectador de luxe. El monoplaça de Beche, Laurent i Menezes ha estat 5è i s’ha quedat a +0.213s.

Tancant les set primeres posicions de la primera categoria, el Rebellion de Jani, Lotterer i Bruno Senna i el SMP d’Aleshin, Petrov i el campió de la Superformula, Jenson Button.

Encara en prototips, en la LMP2, el Jackie Chan de Jaafar, Tan i Jefri s’ha fet amb la primera posició amb un 2:02.923s. L’equip xinès ha superat al Racing Team Nederland #29 i al TDS Racing de Perrodo, Vaxiviere i Duval que s’ha quedat a 1.3s del millor crono de la categoria.

Passant a la categoria de GTE, bon inici del BMW #81 que s’ha imposat al Porsche de Liets i Bruni i a l’Aston Martin de Lynn i Martin. Sorprèn el mal inici del Coverte i el AF Corse que s’han quedat a un pas de ser superat pel Dempsey #77 i el Clearwater #61 amateurs.

Dels AM, la gran sorpresa ha estat el TF Sport #90 de Yoluc, Adam i Eastwood que s’han quedat amb la 17ª posició general i s’ha quedat a poc menys de dos segons del primer BMW PRO.

FREE PRACTICE 2

Cel negre i molta pluja en el traçat de Xangai que deixava moltes voltes, però pocs temps per als entrenaments lliures 2 del cap de setmana. El Toyota Nº7 de Conway, Kobayashi i ‘Pechito’ López ha estat el més ràpid amb un 2:02.259s. El Nº8 d’Alonso s’ha quedat a 0.245s i el Rebellion de Beche, Laurent i Menezes, tercer a 0.169s. Molta igualtat en una sessió que no s’ha de prendre en consideració pel poc competitiu que han estat els monoplazas en condició de pluja extrema.

En la categoria de LMP2, el Jackie Chan de Jaafar, Tan i Jeefri tornava a ser el més ràpid, seguit de Signatech de Lapierre i el TDS de Perrodo que s’han quedat a menys d’un segon entre ells.

A nivell de GTE, el AF Corse de Pier Guidi ha estat el més ràpid i ha marcat un 2:14.315s. El BMW de Blomqvist i el Aston Martin de Lyn han completat el TOP3 de la categoria. Molta igualtat i temps molt lents que han deixat al Spirit of Race de Flohr com més ràpid dels GTE AM.