Pluja, més pluja, pluja, més pluja i pluja. Aquest ha estat el temps que ha hagut de patir el Mundial de Resistència en les 6h de Xangai. Condicions molt dificils que han fet de l’estratègia l’arma més important de tota la carrera. El Toyota Nº7 de Mike Conway, ‘Pechito’ López i Kamui Kobayashi s’ha fet amb la seva segona victòria consecutiva, aquesta vegada amb polèmica.

Toyota torna a guanyar, aquesta vegada amb aquestes famoses ordres d’equip de les quals tots parlen. Després d’una carrera de veritable resistència amb dues banderes vermelles i molta aigua pel mig, Fernando Alonso arribava al tram final com a líder, però una mala estratègia de parada deixava al Toyota Nº8 de l’asturià molt per darrere del Nº7 que habia parat una volta abans i tenia tot de cara per fer-se amb una victòria passada per aigua.

Les 6h de Xangai començaven sota règim de ‘Safety Car’. El cotxe de seguretat era l’encarregat de mostrar a tots els pilots l’estat de la pista, però cap ho va veure clar i als 16 minuts de començar, la bandera vermella va onejar per primera vegada en territori xinès. Hi havia massa zones amb concentració d’aigua, per la qual cosa el risc de aquaplaning era massa alt.

Sortides de pista, tocs… Després de més d’una hora de ‘Red flag’, la carrera va tornar a reprendre’s, però la pluja seguia caient incessant sobre el traçat de Xangai. 30 minuts van durar els monoplaces a pista, temps suficient perquè els Toyota de Buemi i ‘Pechito’ López es barallessin per la primera posició. El suís es posava líder i direcció de carrera decidia que aquestes no eren condicions per córrer, per la qual cosa va manar a tots els monoplaces de tornada al box durant mitja hora.

La pluja seguia i el rellotge no parava de sumar segons, minuts i hores. ‘Race Control’ va decidir tornar a sortir a pista amb el Safety Car al capdavant i després de més de 45 minuts de donar voltes a un ritme limitat, la carrera es tornava a rellançar amb Fernando Alonso en el Toyota Nº8. Les parades condemnaven a l’asturià a estar en transit, dificultat extra en condicions tan adverses. Quan tot es va recol·locar, Alonso es va trobar en la segona posició per darrere de Bruno Senna. El Rebellion havia jugat les seves cartes i li havia sortit bé.

No obstant això, la diferència de monoplaça feia que el pilot de Toyota no trigués a posar-se líder i fer lloc amb els seus perseguidors. Alonso semblava tenir la carrera guanyada, 20s de diferència amb el Nº7 semblaven suficients per portar-se una victòria més. El drama va arribar quan el cotxe de Tom Dillman es quedava parat a la recta de meta. El ‘Safety Car’ sortia a pista i el temps de l’asturià s’esfumava fins als set segons respecte a un Kobayashi que arribava fort.

Quedava hora i mitja i amb el grup compactat, Toyota decidia ficar al Nº8 a boxes. Alonso no només perdia el liderat, sinó que es ficava en problemes amb els de darrere quedant enmig de tot el transit. Mala estratègia de l’equip japonès que obligava a l’asturià a remuntar més de 30 segons.

Nakajima feia l’últim relleu en el Nº8, però Conway amb el Nº7 ja estava a 20 segons. El pilot britànic no havia de fer més que aguantar i deixar passar el temps, tot estava de cara perquè creués la línia de meta en primera posició.

Un últim ‘Safety Car’ sortiria a pista i reduiria la distància a 1.5s. Nakajima tenia l’oportunitat de donar l’assalt, però Toyota va decidir activar les ordres d’equip i fer doblet abans que jugar-se un abandonament.

Victòria per Conway, Kobayashi i ‘Pechito’ López que sumen la seva segona consecutiva en territori oriental i posa el mundial apretat amb 5 punts de diferència entre el Nº8 i el Nº7.

En tercera posició creuava l’SMP Nº11 d’Aleshin, Petrov i Button, seguit dels dos Rebellion i el DragonSpeed tancant la classificació dels LMP1.

En LMP2, el guanyador ha estat el Jackie Chan Nº32 de Tung, Aubry i Richelmi que no deixaven la primera posició ni amb aigua bullint. El DragonSpeed de Pastor Maldonado era segon i el Signatech de Lapierre, Negrao i Thriet creuava la línia de meta en tercera posició.

En GTE PRO, l’Aston Martin de Sorensen i Thim s’ha fet amb la victòria i ha superat a la dupla Porsche que completaven el podi amb Lietz/Bruni i Christensen/Estre.