Scott Dixon guanya una primera cursa a Detroit en la qual es va imposar en l’estratègia i va gestionar, com ell sap, per col·locar-se en la lluita pel títol. Andretti Autosport completa un gran dia amb Hunter-Reay segon, Rossi tercer i Andretti quart en un dia en el qual Honda va dominar el Gran Premi Chevrolet de Detroit.

Després de la sorprenent Pole de Marco Andretti i el domini d’Honda, tot podia passar en la primera cursa del ‘Dual’ de Detroit, tan sol 6 dies després que Will Power es coronés com a campió de la Indy500.

Va arrencar la prova. Andretti va conservar la primera plaça i Scott Dixon la segona. Els seguien Robert Wickens i Alex Rossi. Power va perdre dues posicions i es va situar vuitè. Va haver-hi algun contacte molt lleu, però sense incidents en els primers girs.

Alguns pilots que ocupaven posicions ressagades, com era el cas de Josef Newgarden, van començar a parar en la volta 7. Wickens va ser superat per Rossi i Takuma Sato amb facilitat, però també va acabar parant.

Les voltes es van anar rodant sense gaires novetats. Graham Rahal era ara quart i estava atrapant a Rossi, per la qual cosa el de Andretti va parar en la volta 22. El seu company i capdavanter de la cursa va fer el propi en el següent gir. Dixon també va visitar els pits a la volta 24. Va sortir un parell de segons per davant de Andretti. Rahal també va sortir per davant del nº. 98, però el líder era Ryan Hunter-Reay, el primer dels líders a parar.

Després d’Andretti; Rossi i Wickens lluitaven per la cinquena plaça. El californià va avançar al canadenc. El d’SPM va respondre fent la seva segona parada. Rossi seguia remuntant i s’acostava a Andretti.

Hunter-Reay va parar per segona vegada en la 33 i va tornar a pista tercer, per davant d’Andretti. A poc a poc s’anava acostant a un Rahal que sofria amb uns pneumàtics tous; amb més voltes que els d’Andretti.

En la volta 46, René Binder es va sortir en una escapatòria i, en donar la volta, va calar el cotxe. Es veia venir la primera groga i tots van parar. Efectivament, el primer Caution va arribar, però va ser per un fort incident de Rahal a la penúltima corba. Un dels candidats al triomf estava fos.

El top 6 l’ocupaven ara Dixon, Hunter-Reay, Andretti, Rossi, Ed Jones i Takuma Sato. Aquests sis pilots acabaven de parar per anar fins al final, tots amb la mateixa estratègia. La prova es va reprendre a la volta 54 i Sato va fer una maniobra espectacular per passar a Jones al cinquè lloc.

Ràpidament els quatre primers es van separar de la resta. Dixon hauria de resistir els atacs de Hunter-Reay, Andretti i Rossi per guanyar. En la 57, el debutant a bord del Dale Coyne nº. 19, Santino Ferrucci, va ser colpejat, per darrere, per Charlie Kimball i va acabar en el mur.

La groga va tornar a sortir, però els plans no van canviar per a ningú. La bandera verda va onejar a 10 voltes del final i Rossi va superar a Andretti per l’exterior amb una mica de contacte entre tots dos cotxes.

No va haver-hi més canvis en aquest últim període de bandera verda. Dixon es va emportar la seva primera victòria de la temporada; la primera en gairebé un any. El de Ganassi ha sigut competitiu tot el cap de setmana, però sense mostrar-se massa, i ha sabut guanyar una cursa estratègica per col·locar-se de ple en la lluita pel títol.

Hunter-Reay aconsegueix el seu segon podi de l’any en ser segon i s’acosta també a la lluita pel campionat. No obstant això encara necessita encadenar un bon resultat més per acabar d’entrar. Rossi aconsegueix un doble podi per Andretti i recupera el liderat de la general després de creuar la meta tercer. Completen el Top 10 Andretti, Sato, Jones, Power, Wickens, Newgarden i Spencer Pigot.

La general s’estreny més i més i ara hi ha un nou contrincant: Rossi és capdavanter amb 276 punts, amb Dixon a 4 punts i Power a 7. Seguint a l’australià, Newgarden no es despenja i està a 21 del capdavanter, amb Hunter-Reay cinquè a 49. No obstant això, aquesta situació pot canviar molt ràpid, ja que la propera carsa serà demà, en el mateix escenari i a la mateixa hora.