La cursa d’avui ha començat també amb els dubtes sobre si plouria o no. En qualsevol cas, el tret de sortida, després de la gran classificació de Mercedes, ja que els seus 6 cotxes estaven ficats entre els 7 millor classificats, s’ha donat amb la pista completament seca, encara que el cel si que estava certament encapotat.

Lluny de ser una sortida neta, en corba 2 Nico Muller s’ha emportat per davant a Timo Glock, provocant la virolla del pilot de BMW; veient una vegada més com el seu cap de setmana s’anava complicant. A causa de l’incident, l’alemany ha hagut d’entrar a boxes per fer la parada a boxes reglamentària, igual que farien posteriorment Rockenfeller i Eriksson.

En la següent volta, duria a terme l’operació de boxes Augusto Farfus, però aviat començaria a ploure. Una pluja que amb el pas dels segons aniria augmentant fins a fer necessària la utilització dels pneumàtics de pluja. A causa d’aquesta circumstància, arribarien els errors i la dificultat de saber quin seria el moment ideal per fer el canvi de pneumàtics. Farfus, sense res que perdre, va ser el primer a muntar els pneumàtics dissenyats per a les condicions meteorològiques adverses.

Aviat les coses es complicarien molt més en veure que Auer i Mortara van sofrir aquaplaning en arribar a les seves parades de boxes, destrossant els seus cotxes i, en última instància, lesionant a un dels comissaris que controlen que tot vagi segons el reglamentari en aquestes maniobres. Tot aquell caos va obligar a direcció de cursa a treure el cotxe de seguretat per a instants després, mostrar la bandera vermella i neutralitzar la carrera.

La prova va estar paralitzada durant una bona estona. No obstant aiò es va reprendre per disputar la seva segona meitat, aquest cop, sense pluja i amb la pista seca. Aquest fet no es va apreciar ni per part de Gary Paffet ni del seu equip. A la resortida després del cotxe de seguretat es va veure avançat per tots i cadascun dels seus rivals, començant per Juncadella que es col·locava segon.

No obstant això, l’espanyol de Mercedes era un dels pilots que no havia fet la seva parada a boxes reglamentària i, per tant, havia de tirar amb força per entrar i reenganxar-se en la cursa. No obstant això, i malgrat que ho va intentar, un error durant la maniobra per part dels seus mecànics el va sentenciar en la cua de l’escamot, anul·lant opció alguna d’aconseguir entrar a la zona de punts.

Una vegada tots els pilots van passar per boxes, van ser 3 dels homes de BMW els que van passar a liderar aquesta caòtica carrera. Marco Wittmann, Timo Glock i Phillip Eng. Mentrestant, Mike Rockenfeller tractava de posar en compromís la posició del pilot de BMW i Gary Paffet tancava la classificació. Però a Mercedes no tot eren males notícies, Paul di Resta, guanyador de la cursa d’ahir, estava remuntant i avançant a alguns contrincants gràcies al DRS.

Finalment, Wittmann no va cometre errors. Va creuar la meta en solitari i en primera posició. Amb Glock segon, l’alemany ha sigut capaç de recuperar l’avantatge que ahir li treia Gary Paffet i abandona el Hungaroring més capdavanter del que havia arribat. Per tant, el que semblava un cap de setmana dur per al pilot de BMW, acabava amb un gust dolç i amb la famosa sort del campió.