La prova no puntuable d’IndyCar al circuit de Thermal Club, que atorgoba un premi de més d’un milió d’euros, ha vist a Álex Palou sortir victoriós de la cursa amb molta solvència.

La segona cursa de la temporada a l’IndyCar ha sigut atípica. La categoria de monoplaces americans ha tornat al traçat de la lucrativa prova Thermal Club 1$ Million Challenge, en una ronda que no atorga punts en la taula del campionat, però sí un important premi pels primers classificats.

El vigent campió de l’IndyCar, el català Álex Palou s’ha emportat el premi gros després de guanyar la cursa principal el diumenge ala tarda, davant de Scott McLaughlin i Felix Rosenqvist, respectivament, dos pilots que ja van destacar a la primera cursa a St. Pete. El premi pel pilot de San Antoni de Vilamajor ha estat de 500.000$, amb 350.000$ pel segon classificat i 250.000$ pel tercer.

El circuit ubicat a les muntanyes de Santa Rosa, a la costa oest dels Estats Units entre Los Angeles i San Diego, ha sigut una prova que tot i tenir la motivació del premi i de poder permetre’s un espectacle més atrevit al no haver de pensar en el campionat, no ha aconseguit complir les expectatives posades en el particular esdeveniment.

Copyright: @CGRTeams

El format del cap de setmana va ser modificat per complert respecte a la resta de formats posats en pràctica al campionat americà. Després d’algunes sessions de prova i classificació va haver-hi dos mànigues (heats), per donar pas a la cursa final que atorgava l’ordre dels guanyadors dels premis.

Palou va dominar més d’una sessió cronometrada, i a part va sortir al capdavant del segon heat. La cursa, partida en dues meitats de deu voltes, també va ser dominada de principi a fi pel pilot català que en cap moment va tenir rival per la victòria, mostrant la rapidesa del campió, que ja avisa per la següent cursa al mític circuit urbà de Long Beach.

Pel que fa a la resta de participants, el top-5 que també donava accés a premi, va ser completat per Colton Herta que va protagonitzar la major part d’acció a la prova, remuntant des de l’onzena posició amb una estratègia conservadora, per atacar al final. Tot seguit trobem a Marcus Armstrong, el pilot que està en la seva primera temporada completa a l’IndyCar, i un vell conegut de la Fórmula 3 i Fórmula 2 a Europa.