SEBRING, Fla. (dilluns, 26 de febrer de 2024) – A menys de dues setmanes per a l’inici de la temporada 2024 de la NTT INDYCAR SERIES, Alex Palou està començant just on va acabar al 2023, al capdamunt.

L’actual campió de la sèrie, Palou, que ha guanyat el títol dues vegades, va liderar el primer dia d’una prova de dos dies el 26 de febrer al circuit curt de Sebring International Raceway, marcant un millor temps de volta de 52.0883 segons al No. 10 DHL Honda de l’equip Chip Ganassi Racing. Les proves es van dividir en sessions de matí i tarda, i la millor volta de Palou es va produir per la tarda al circuit notoriament accidentat i desafiador.

VEURE: Resultats de les proves del dilluns

“Avui en dia, no tenim tantes proves com ens agradaria”, va dir Palou. “Sempre voldríem tenir molts dies de proves, però sincerament, és súper important quan estem a només una setmana i mitja de St. Pete.

“Volem repassar moltes de les coses d’enginyeria en les quals hem estat pensant durant tota l’entretemporada. No tindrem prou temps. Però és una manera de reunir la resta de pilots, tot l’equip, i tractar d’intercanviar algunes idees en persona”.

Les proves continuaran dimarts al històric circuit de Florida, amb tots els equips continuant sense el sistema híbrid que s’introduirà més endavant aquesta temporada. La temporada 2024 també comença a Florida el diumenge 10 de març amb el Firestone Grand Prix de St. Petersburg presentat per RP Funding.

Quinze pilots van donar voltes dilluns, amb les cinc voltes més ràpides passant per la tarda. Just darrere de Palou estava Christian Lundgaard de Rahal Letterman Lanigan Racing amb un millor temps de volta de 52.1065 al No. 45 Hy-Vee Honda.

El dues vegades campió de la sèrie i actual guanyador de la Indianapolis 500 presentada per Gainbridge, Josef Newgarden, va ser tercer amb 52.1298 al No. 2 Hitachi Team Penske Chevrolet, seguit de Colton Herta amb 52.1909 al No. 26 Gainbridge Honda de l’equip Andretti Autosport.

El guanyador de la Indianapolis 500 el 2016, Alexander Rossi, va completar els cinc primers amb 52.2521 al No. 7 Arrow McLaren Chevrolet.

Els pilots van completar 1,047 voltes, amb cinc equips diferents representats pels cinc millors pilots a les llistes de temps. Només 0.5008 segons separaven els 11 millors pilots del dia. Menys d’un segon, exactament 0.9833, separava els 15 pilots a la pista avui.

Kyle Kirkwood va liderar la sessió del matí amb 52.5618 al No. 27 AutoNation Honda de l’equip Andretti Global. Kirkwood, de Jupiter, Florida, va superar aquest temps per la tarda amb una volta de 52.3341.

“Això és un gran escalfament, la primera vegada que el nostre cotxe està a la pista des de Laguna (al setembre passat)”, va dir Kirkwood. “Només estem treballant en tots els problemes i posant a tothom al dia. Això és el que significa aquesta prova, treure’ns la ferrugem i estar preparats per a St. Pete perquè no tinguem problemes i puguem sortir ràpids als entrenaments a St. Pete”.