Després de l’estrena de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup a Paul Ricard la setmana passada, el certamen francès s’ha traslladat a terres italianes per disputar el segon cap de setmana. Ha estat al traçat de Monza. En la jornada d’avui s’ha disputat la primera de les carreres i la veritat és que no ha decebut. Molta acció en pista i molts tocs han revolucionat la cursa.

Durant la cursa hi ha hagut drama i tothom estava pendent de si Yifei Ye seria capaç de convertir la seva pole en la seva primera victòria de la temporada. Hi havia certa por pel que pogués passar en la primera volta, especialment en el primer viratge. Ha estat precisament en aquest primer revolt després de la llarga recta on Lundgaard s’ha tocat amb Max Fewtrell, fent que el britànic se sortís, rebent danys en el seu monoplaça i veient-se obligat a visitar els boxes al final de la volta, enviant-lo al fons de la graella.

Tot això permetia que el pilot xinès del Josef Kaufmann Racing mantingués el lideratge i posteriorment sortiria el cotxe de seguretat ja que l’SMP Racing d’Alexander Vartanyan s’ha quedat parat en pista. Encara quedaven moltes coses per resoldre i bona part de l’atenció se centrava en el pilot del Red Bull Junior Team, Neil Verhagen. El nord-americà sortia des de posicions endarrerides i ha hagut d’anar remuntant. Richard Verschoor també ha tingut el seu moment de protagonisme, ja que s’ha vist embolicat en diverses batalles, especialment la que ha protagonitzat amb Victor Martins i Charles Milesi.

Després d’una carrera tan intensa, Yifei Ye tan sols ha hagut de gestionar les diferències amb el pilot danès de MP Motorsport i així ho ha fet per veure la bandera a quadres en primera posició seguit de Lundgaard i d’un Colombo que ha hagut de mantenir a ratlla Alexander Smolyar que ha vingut de menys a més. Verschoor ha hagut d’abandonar a les voltes finals i Verhagen ha culminat la seva remuntada amb una mereixedora onzena posició.

Els pilots espanyols de l’equip d’Adrián Vallés s’han quedat lluny de signar una bona carrera, sent Eliseo Martínez el millor classificat amb una discreta setzena posició. Xavier Lloveras ha estat vintè.