Felix Rosenqvist ha guanyat una primera cursa a Monza marcada pels múltiples accidents i tocs en pista. Després de molt moviment, Mikkel Jensen i Jake Dennis han pogut completar el primer podi al traçat italià.


La sortida començava amb un primer accident important, ja que Pommer quedava clavat a la graella, i per darrere, sense veure’l, Artur Janosz li donava violentament per darrere, provocant la primera i única aparició del Cotxe de Seguretat a la pista. En els revolts posteriors, Rosenqvist mantenia la pole sense problemes, amb Ferrucci a l’estela i Lance Stroll darrere.

Després de diverses voltes amb la cursa interrompuda per la brutícia a la recta principal, la cursa tornava a tenir llum verda i les hostilitats tornaven amb dos accidents en poc temps entre ells. Primer Boccalacci i McLeod xocaven i s’anaven a la grava de ‘La Parabolica’, mentre que més tard, Sergio Sette Camara es passava de frenada al desestabilitzar-se a la segona xicana, xocant violentament contra Salomon. Semblava que el cotxe de seguretat tornaria entrar, però un bon treball efectiu dels comissaris estalviava aquesta operació.

Per dalt Rosenqvist mantenia sense problemes el liderat, però després d’ell i Ferrucci, Jensen feia una gran passada a Stroll per la tercera posició. Llavors arribarien pocs avançaments i diverses accions fora de lloc, com diverses de Illot, molt revolucionat en pista, que primer xocaria contra Gunther i més tard tiraria fora de pista a Raghunathan. També presenciàvem una doble virolla de Larandi i un altre xoc entre Fabian Schiller i Nabil Jeffri.

Després d’uns minuts de tranquil·litat, vèiem els primers moviments per dalt. Jensen havia superat a Ferrucci per posar-se segon, i poc després, Dennis, després de superar a Stroll, es tirava a sobre de Ferrucci, en una acció que acabaria en toc i abandonament per l’americà. L’anglès de Prema Powerteam seguia en pista i poc després atraparia a Jensen.

Per darrere Leclerc anava remuntant posicions, i ja era sisè després de superar a Giovinazzi. Just per davant, Stroll seguia perdent posat al veure’s superat per Hyman, qui posteriorment perdria les posicions amb Giovinazzi i Leclerc.

Ja en l’última volta, Giovinazzi i Stroll es tocaven al primer revolt del circuit, deixant al canadenc envirollat, i acabant fora dels punts. No obstant això, l’italià va aprofitar les lluites que havien davant seu, i després d’una petita sortida de Leclerc i Hyman -que lluitaven entre ells- Giovinazzi es colava quart. A la vegada, gràcies a la virolla d’Stroll i a una gran passada a Russell, Pietro Fittipaldi tancava la prova en setè lloc.

Així doncs, malgrat un lleuger toc entre ells, Félix Rosenqvist s’emporta la victòria en aquesta primera cursa de la FIA F3 a Monza, just per davant de Mikkel Jensen. Jake Dennis ha tancat el podi per davant de Giovinazzi, Leclerc, Hyman, Fittipaldi, Russell, Maisano i Maini que tanca les deu primeres posicions.

A les 17:55h es disputarà a l’Autòdrom de Monza la segona mànega de curses de la FIA Fórmula 3 europea.