Matthiew Vaxiviere s’ha acabat portant la pole position en una classificació molt disputada al Red Bull Ring sota condicions meteorològiques mixtes, les quals han trastocat per complet la sessió. Finalment el Top 3 l’han completat Roberto Merhi i Olivier Rowland, a escasses dècimes del francès.


La segona classificació del dia a la Fórmula Renault 3.5 s’ha vist de tot. El cel austríac ha fet de les seves al Red Bull Ring, i la pluja ha anat fent acte de presència a la pista, deixant un asfalt en condicions mixtes. La sessió ha començat liderada per Delètraz seguit per Van Buuren i Visser, just quan només havien passat cinc minuts. En aquest mateix instant, la primera bandera groga apareixia al revolt sis per una sortida de pista, sense més conseqüències per al desenvolupament de la classificació.

Els minuts anaven passant i els temps anaven baixant, la pista s’estava assecant i l’asfalt cada cop era més ràpid. Era llavors quan el Pons Racing de Meindert Van Buuren es posava al capdavant de forma sorprenent, traient gairebé mig segon a la competència, que en aquests instants eren els més propers Vaxiviere, Celis Jr i Fantin. Poc després, Egor Orudzhev provocava una nova bandera groga en pista.

A falta d’un quart d’hora semblava que la pluja podia tornar a pista, amb poca intensitat, però la suficient per provocar que ningú pogués millorar. En aquest instant Van Buuren mantenia el liderat seguit del brasiler Fantin i de Celis Jr. Però va ser llavors quan la bandera vermella va aparèixer en pista; Beitske Visser es parava al mig de la pista del traçat de Spielberg i havia d’abandonar la sessió.

Amb 16 minuts per davant es reprendía la marxa, però fins als deu minuts a falta del final ningú millorava a causa de la fina pluja que queia. Semblava que Van Buuren podia aconseguir la seva primera pole en les World Series però no acabaria sent així. La pluja cessava i la pista tornava a millorar, el que aprofitava Merhi per posar-se al capdavant, deixant en la taula de temps amb un provisional doblet de Pons Racing, mentre que el Strakka Racing de Malja es posava tercer.

La classificació es plantava en els minuts finals amb res decidit, la pista millorava a cada volta i els temps es rebaixaven constantment. A falta de dos minuts Vaxiviere es col·locava líder per només mitja dècima de distància amb el Dams de Nyck De Vries. Merhi queia al tercer lloc, però la seva última volta el feia ascendir fins al segon lloc, lluny del nou crono de Vaxiviere, que millorava el seu registre per mantenir la pole. Tercer es colava un Rowland una mica discret en aquesta classificació, però que feia el temps en el moment ideal.

Així doncs, Vaxiviere i Merhi sortiran demà des de la primera fila, amb Rowland i De Vries a l’esquena. La resta de posicions han estat encapçalades per una més que sorprenent cinquena posició de Roy Nissany, que s’ha mantingut per davant de Stockinger, Van Buuren, Celis Jr, Latifi i Fantin tancant la zona de Top 10.

Demà a les 10: 25h, hora local, es disputarà la primera cursa del cap de setmana al circuit austríac del Red Bull Ring, a la bucòlica localitat de Spielberg.