Dan Ticktum es fa amb la ‘pole position’ per a la cursa classificatòria del MacauGP. El pilot britànic ha destrossat el *rono i ha estat l’únic a poder baixar al 2:09s. Callum Ilott sortirà des de la 2ª posició i Sacha Fenestraz, 3º.

Jornada de divendres en el mític traçat de Macau en el qual la F3 ha celebrat aquest matí la sessió classificatòria 2. Després dels últims entrenaments lliures del cap de setmana encapçalats per Mick Schumacher, els Fórmula 3 lideraven l’acció amb una Q2 més que interessant. El pilot de Prema també va ser el més ràpid en els entrenaments del dijous, però una mala estratègia de sortida o un error a la ‘Qualy’ pot ensorrar el treball de tot un equip.

I més veient com els temps del divendres estan sent molt millors als del dijous. Un error en la Q2 enviarà al protagonista a les últimes places. És per això que el MacauGP és tan especial i interessant.

S’encenia el semàfor verd a pista i començava la Q2 del Gran Premi de Macau amb Mick Schumacher i Dan Ticktum com a grans candidats a la ‘pole position’ per a la carrera classificatòria.

Callum Ilott era el triat per marcar la primera volta ràpida de la sessió. El pilot de Carlin creuava la línia de meta en 2:11.500s, un temps lent respecte als cronos dels FP2. Els pilots encara podien millorar molt la seva volta si volien fer valer els temps del divendres i no els de el dijous. Joel Eriksson i Dan Ticktum mantenien la segona i tercera posició.

Tot es mantenia amb tranquil·litat fins que sortia la bandera vermella a pista per un accident de Keyvan Andres Soori. El temps es parava en 25 minuts i tots els pilots anaven a boxes per buscar la forma de millorar els seus marcadors.

Amb la pista neta, Joel Eriksson era el primer a donar el salt a la primera posició baixant al 2:10.991s. Jake Hughes donava la sorpresa i es posava en segona posició, mentre tothom esperava a un Schumacher que, com en la Q1, semblava estar desaparegut en la 23ª plaça.

El temps s’esgotava, 15 minuts per davant, i Mick posava el peu en l’accelerador i es quedava amb la quarta posició a 0.3s del temps d’Eriksson.

Per darrere del ‘little kaiser’, Daniel Ticktum havia de fer un canvi de mentalitat i buscar la volta que li posés entre els tres primers. No obstant això, qui faria el pas al capdavant era Ilott que es posava amb la segona posició a 0.045s del millor crono.

Molta igualtat en el traçat de Macau que veia com la ‘full course yellow’ sortia a pista després d’un accident d’un dels Hitech a la recta de meta. Poc duraria la pausa, amb cinc minuts per davant, tots els pilots sortien a donar el millor d’ells mateixos i superar a un Eriksson que semblava estar molt còmode en la primera posició.

Jake Hughes s’acostava, però mantindria la seva tercera posició a una sola dècima del temps del suec quan Ilott tornava a l’atac i es feia amb el millor temps de la sessió.

Poc li duraria l’alegria al pilot de Carlin i és que Dan Ticktum tornava a l’atac. Pintava de morat el segon i el quart sector i es posava al capdavant amb un 2:09.910s. La jove promesa de Red Bull ha estat el primer pilot a baixar a aquests temps i es quedava amb la ‘pole position’ per la ‘Qualy race’.

Com ja és normal, no seria un MacauGP sense banderes vermelles i la sessió acabaria amb el vermell  oejant pel millor circuit del campionat després d’un fort accident a la recta de meta entre Joel Eriksson i Ukyo Sashara.

El pilot de Motopark perdia tota possibilitat de recuperar la primera plaça i es quedava amb una quarta posició que segur li sabia a poc. Al final, amb el cronòmetre a zero, Dan Ticktum es feia amb la pole en una classificació més que interessant. Callum Ilott es quedava amb la segona plaça i Sacha Fenestraz, amb el bronze.

Joel Eriksson era quart, per davant d’un Guanyu Zhou que li treia la cinquena plaça a Hughes per 0.025s. Marino Sato era setè, Marcus Armstrong, vuitè i Mick Schumacher, novè. Ralf Aron sortirà des de la 10ª posició tancant el TOP10 de la graella de la carrera classificatòria del dissabte.