Andrea Kimi Antonelli trenca la seva mala sort i guanya la cursa esprint de la FIA F2 a Gran Bretanya, mentre Arvid Lindblad aconsegueix tres victòries consecutives a la F3.

F2:

Després d’una volta de formació darrere del cotxe de seguretat, la cursa va començar amb una sortida llançada amb pluja més intensa acostant-se ràpidament. Antonelli va mantenir el lideratge, però el seu company d’equip, Oliver Bearman, estava lluitant amb Gabriel Bortoleto a les primeres corbes i els dos van fer un lleuger contacte, deixant al britànic amb l’aleró davanter trencat en la lluita pel cinquè lloc.

Bortoleto no es va desanimar i va avançar a Jak Crawford per l’exterior de Copse i a Maggotts amb una maniobra valenta per al quart lloc. Una pluja torrencial va arribar al final de la primera volta, mentre Antonelli construïa un avantatge de 2,5 segons sobre Maloney, que era segon. Amb danys a l’aleró davanter, Bearman va caure en la classificació, perdent llocs davant Franco Colapinto, Dennis Hauger i Victor Martins en mitja volta, quedant novè com a resultat.

Es va desplegar un cotxe de seguretat virtual a la volta 3 per recuperar l’aleró de Bearman. Quan es va reprendre la cursa, Paul Aron va atrapar el seu rival pel títol desprevingut i va assegurar el desè lloc d’Isack Hadjar a l’aproximació a Maggotts i Becketts. Zak O’Sullivan va relegar el francès al dotzè lloc a Abbey al final de la volta, abans que Hadjar sortís de la pista a la corba 1, perdent dos llocs més davant del seu company d’equip Josep María Martí i Ritomo Miyata, quedant catorzè.

El cotxe de seguretat es va desplegar a la volta 4, però amb la pluja augmentant, es va treure la bandera vermella. Després d’una breu pausa per permetre que la pluja disminuís, la cursa es va reprendre entrant a la volta 7 amb una altra sortida llançada i, una vegada més, Antonelli va mantenir el lideratge. Martins va tenir un gran reinici per pujar al sisè lloc amb avançaments sobre els dos pilots de MP Motorsport al sector inicial.

A la volta 8, un contacte entre Martí i el líder del campionat Aron va deixar tots dos fora de la cursa, mentre que en un incident separat, Hadjar es va trobar a la grava després d’una volta a Copse que també el va deixar fora de cursa. Aquests esdeveniments van provocar un altre cotxe de seguretat. La cursa es va reprendre a la volta 13 amb Antonelli liderant còmodament una vegada més, mentre Bearman avançava Hauger a la corba 4 per assegurar el vuitè lloc. Colapinto va avançar Hauger a Brooklands i va superar Bearman després que el britànic passés per la grava a Copse, deixant-lo divuitè.

O’Sullivan va ser el següent a moure’s a la volta 14, avançant Colapinto per l’exterior de Copse per al setè lloc per continuar la seva remuntada pel grup. A la volta 16, el britànic atacava el seu company d’equip, però un contacte entre tots dos a The Loop va deixar Martins girant i O’Sullivan amb danys, deixant tots dos fora de la cursa. Mentrestant, Bearman es va aturar a un costat del circuit a Hangar Straight per provocar un altre cotxe de seguretat virtual.

Tornant a les condicions de cursa, Roman Stanek havia estat pressionant Miyata pel vuitè lloc i el pilot de Trident va assegurar el P8 del pilot de Rodin a tres voltes del final. A la penúltima volta, Colapinto semblava haver superat Crawford pel cinquè lloc a l’exterior de Stowe, però el pilot de DAMS Lucas Oil va lluitar de nou a Abbey per recuperar el lloc. A l’última volta, la batalla entre els pilots d’Invicta pel darrer lloc del podi va ser molt ajustada, gairebé col·lidint diverses vegades en una volta final frenètica.

Al davant, però, Antonelli era inabastable, i l’italià va guanyar la seva primera cursa de F2 amb més de vuit segons d’avantatge sobre Zane Maloney, que va acabar segon. A les tres últimes corbes, els Invicta van anar roda a roda, amb Bortoleto prenent el darrer lloc del podi en una cursa fins a la línia per 0,3 segons sobre Maini. Colapinto va assegurar el cinquè lloc amb un avançament final sobre Crawford, mentre Hauger i Stanek completaven els punts en setè i vuitè lloc respectivament.

Resultat: https://x.com/MsportXtra/status/1809578643116478968

ACTUALITZACIÓ: Després de la conclusió de la cursa esprint de la FIA Fórmula 2 a Silverstone, dos pilots han rebut penalitzacions post-cursa. En primer lloc, Gabriel Bortoleto d’Invicta Racing ha rebut una penalització de temps per avançar fora de la pista i guanyar un avantatge durador. A l’última volta, el brasiler va fer un avançament sobre Kush Maini a la corba 16 per prendre la tercera posició a la línia de meta.

Després d’una investigació post-cursa sobre la maniobra, escoltant els dos pilots i representants dels equips, juntament amb l’examen de totes les proves en vídeo disponibles, els comissaris van determinar que Bortoleto havia completat l’avançament fora de la pista. Com a resultat, Bortoleto va rebre una penalització de cinc segons. La decisió fa que Bortoleto caigui al quart lloc i promou Maini al tercer.

Finalment, Zak O’Sullivan ha rebut una penalització de graella després del seu contacte amb Victor Martins d’ART Grand Prix. Durant la cursa, O’Sullivan i Martins van xocar a la corba 4 lluitant per la posició, cosa que va fer que tots dos pilots es retiressin de la cursa.

Després d’escoltar els dos pilots i representants dels equips, així com examinar totes les proves en vídeo disponibles, els comissaris van determinar que O’Sullivan havia estat totalment responsable del contacte. Com a resultat, els comissaris van decidir donar al pilot britànic una penalització de cinc llocs a la graella. El pilot d’ART complirà la penalització a la pròxima cursa en què participi.

F3:

Va ser un gran començament per a Lindblad, ja que el pilot de PREMA va guanyar en una batalla a tres bandes amb el pole-sitter León i Zagazeta dirigint-se a la Curva 1 per prendre el lideratge. Zagazeta inicialment va superar a León, però el pilot de Van Amersfoort Racing va lluitar de nou a Maggotts i Becketts per pujar al segon lloc. El novell de Jenzer Motorsport va ser atacat per Christian Mansell dirigint-se a Stowe, però va aconseguir mantenir-se davant.

Mansell va perdre una posició a la volta 3 quan Callum Voisin de Rodin Motorsport va mostrar un fort ritme per superar al pilot d’ART Grand Prix per al quart lloc a l’entrada a Luffield. Es va necessitar el cotxe de seguretat virtual moments després quan Santiago Ramos va patir una punxada després d’una lleugera col·lisió amb Tommy Smith, amb un tros del seu pneumàtic necessitant ser retirat de la línia de carrera prop de Copse.

L’acció es va reprendre a la volta 5, però el cotxe de seguretat es va desplegar gairebé de seguida després que Max Esterson i Oliver Goethe xoquessin a l’entrada a Copse, enviant a tots dos a la grava i contra la barrera. Tots dos pilots van sortir il·lesos de l’incident, i vam tornar a l’acció al final de la volta 7; tanmateix, hi va haver una altra col·lisió quan Tim Tramnitz i Luke Browning van fer contacte passant per The Loop.

Tramnitz va entrar amb l’aleró davanter danyat mentre Browning canviava pneumàtics després de patir una punxada. Tots dos van poder tornar a sortir i continuar, encara que una volta enrere i al final del camp. El company d’equip de Tramnitz a MP Motorsport, Alexander Dunne, es movia i va superar Charlie Wurz per al sisè lloc passant per l’interior a Stowe, abans de superar a Mansell per al cinquè a la volta 11.

A la següent volta, Dunne havia retrocedit darrere de Mansell i Wurz al setè lloc i buscava recuperar la posició del novell de Jenzer, però van col·lisionar a la recta de Wellington. El cotxe de seguretat virtual es va desplegar amb el cotxe de Wurz estacionat a l’herba, mentre Dunne entrava a boxes per un canvi d’aleró davanter. Va continuar, però va sortir al final del camp.

La cursa es va reprendre a la volta 14 amb Lindblad dos segons i mig per davant de León al capdavant. Havia resistit un atac anterior de Voisin, Zagazeta estava ara fora del rang de DRS del pilot britànic. Just darrere a la batalla pel cinquè lloc, es va formar un tren de DRS darrere de Mansell que incloïa el seu company d’equip a ART, Nikola Tsolov, Gabriele Minì, Sami Meguetounif i Sebastián Montoya.

Montoya, havent començat al lloc 17, estava en una missió i es va llançar per l’interior de Meguetounif pel vuitè lloc a la Curva 3. A l’última volta, Lindblad estava ara amb més de sis segons d’avantatge al capdavant quan va creuar la línia per guanyar a casa. León va acabar en segon lloc mentre Zagazeta va aconseguir el seu primer podi a la Fórmula 3 acabant tercer.

Voisin va ser el següent millor col·locat britànic en quart lloc, mentre que Mansell va creuar la línia en cinquè però va caure al lloc 11 després de superar els límits de la pista massa vegades. Això va promoure a Tsolov al cinquè lloc, seguit de Minì en sisè i Montoya en setè. Meguetounif va acabar en vuitè per davant de Laurens van Hoepen i el seu company d’equip a Trident, Leonardo Fornaroli.

Resultat: https://www.fiaformula3.com/Results?raceid=1055

ACTUALITZACIÓ: Després de la conclusió de la cursa sprint de la FIA Fórmula 3 a Silverstone, tres pilots van rebre penalitzacions post-cursa. En primer lloc, James Wharton va rebre una penalització de 10 segons per causar una col·lisió. Durant la cursa, el pilot de Hitech Pulse-Eight va fer contacte amb Tommy Smith de Van Amersfoort Racing a la Curva 3.

Després d’una investigació post-cursa, escoltant als representants de l’equip juntament amb els pilots, així com l’examen de les proves en vídeo, els comissaris van determinar que el cotxe #15 havia estat completament responsable de la col·lisió. Com a resultat, Wharton cau del lloc 13 al 18 en els resultats finals. En segon lloc, Charlie Wurz de Jenzer Motorsport va rebre una penalització de temps.

A la volta 12, Wurz i Alex Dunne de MP Motorsport van col·lisionar a la recta de Wellington, el que va deixar al primer fora de la cursa i a Dunne amb danys a l’aleró davanter. Després de la cursa, els comissaris van escoltar a tots dos pilots juntament amb els representants de l’equip i van examinar totes les proves en vídeo disponibles, determinant que Wurz va ser completament responsable de l’incident.

A causa de la retirada del pilot de Jenzer de la cursa, la penalització de 10 segons s’ha convertit en una penalització de cinc llocs a la graella per a la pròxima cursa en la qual participi. Finalment, Oliver Goethe ha vist la seva penalització de 10 segons convertida en una caiguda a la graella. El pilot de Campos Racing va col·lisionar amb Max Esterson de Jenzer Motorsport a la Curva 9, el que va resultar en la retirada de tots dos pilots de la cursa.

Es va determinar que Goethe va ser l’únic culpable de la col·lisió i se li va assignar una penalització de temps com a resultat. Amb el pilot de Campos Racing incapaç de complir la penalització de 10 segons en cursa, aquesta s’ha convertit en una caiguda de cinc llocs a la graella que es complirà en la pròxima cursa en la qual participi.