Isack Hadjar va guanyar la cursa principal per liderar els punts de la FIA F2 a Gran Bretanya, mentre que Arvid Lindblad aconsegueix la seva quarta victòria consecutiva en F3.

F2:

El derrapatge de Hadjar va permetre a Victor Martins de ART Grand Prix prendre la davantera, mentre que Oliver Bearman va tenir un llançament perfecte en el seu PREMA Racing #3 per ascendir a segon des de la cinquena posició a la graella. Tots dos pilots de MP Motorsport van caure, baixant del tercer i quart al vuitè i novè lloc, amb Franco Colapinto liderant Dennis Hauger.

Crawford va aprofitar per prendre aquestes dues posicions i situar-se en quart lloc, mentre Gabriel Bortoleto prenia la cinquena posició per l’exterior de Maloney a la corba de Copse. Aquest moviment es va produir just abans que un Safety Car a la volta 1 fos necessari pel cotxe aturat d’Andrea Kimi Antonelli, estacionat a la corba 3 després d’un trompo en els primers intercanvis després d’un contacte amb Kush Maini.

La cursa es va reprendre a la volta 3, però el Safety Car va tornar a sortir gairebé immediatament després d’un trompo de Joshua Duerksen a Woodcote. Lluitant per la posició amb el líder del campionat, Paul Aron, el pilot d’AIX Racing va sortir a l’herba, deixant-lo girar cap a la grava, però va colpejar la part posterior dreta del Hitech pel camí. L’estoni va patir un punxament i es va veure obligat a entrar a boxes al final de la volta, mentre que Duerksen va quedar atrapat a la grava i fora de la cursa. Aron va rebre posteriorment una penalització de 10 segons per causar la col·lisió.

Després de perdre la posició a Copse anteriorment, Maloney va retornar-la a Bortoleto al mateix lloc per recuperar el cinquè lloc del pilot d’Invicta a la volta 7. Hadjar havia estat a prop de l’aleró posterior de Bearman, i va aconseguir avançar-lo pel segon lloc amb DRS a la recta de Hangar a la volta 8. Tots dos van parar al final de la volta per canviar a pneumàtics durs i van sortir en el mateix ordre.

El líder de la cursa, Martins, va respondre una volta més tard, juntament amb Maloney, Crawford i Bortoleto. El pilot de DAMS Lucas Oil va ser retornat a la pista en el camí del cotxe de Rodin, resultant en una penalització de cinc segons per una sortida insegura. Hauger va ser l’últim dels deu primers en aturar-se després d’haver començat amb els tous, cedint el lideratge al seu company d’equip Colapinto, que estava sota pressió de Juan Manuel Correa en segon lloc.

Després de les parades a boxes, Hadjar va tancar la distància amb el seu compatriota Martins i el pilot d’ART estava sota una seriosa amenaça del Campos darrere d’ell. Amb DRS a la volta 12, Hadjar gairebé va realitzar un avançament per l’exterior de Stowe, però va haver de cedir la posició després de sortir dels límits de la pista. En finalitzar la volta 18, Hadjar va anar costat a costat amb Martins a través de la xicana de Vale en un intent d’avançar, però no va poder aconseguir-ho.

El Junior de l’Acadèmia Alpine va sortir de la pista a l’última corba per reobrir la porta i després va sortir a la corba 1, permetent que Hadjar passés. El pilot d’ART va perdre posicions amb Crawford i Maloney en el procés mentre es reincorporava a la corba 3, mentre que l’americà aprofitava la seva batalla per prendre la davantera de la cursa d’Hadjar entrant a la recta de Wellington, just quan rebia la seva penalització de temps per la sortida insegura anterior.

Colapinto va parar des del lideratge a la volta 22, va ser equipat amb els tous i es va reincorporar en setena posició, just davant de Martins però sense els pneumàtics a temperatura, va caure darrere del francès. A la volta 25, Bortoleto va poder superar Bearman a Stowe per la vuitena posició mentre continuava la lluita pels punts. Colapinto va tornar a superar Martins i es va situar en sisè lloc amb cinc voltes restants, però el seu progrés es va estancar amb tres voltes per davant mentre els de davant empenyien en busca de Crawford. L’avantatge del pilot de DAMS era de 2,5s sobre Hadjar, la meitat del marge que necessitava per mantenir el lideratge amb la seva penalització aplicada.

Malgrat els seus millors esforços, l’americà no va poder ampliar la bretxa amb Hadjar, que va reclamar la seva tercera victòria en 2024 i amb ella el lideratge del Campionat de Pilots. Maloney es va mantenir dins del rang per pujar a segon mentre Crawford va acabar tercer després de la penalització de temps. Colapinto va quedar 10 segons enrere en quart lloc amb Martins en el top cinc. Bortoleto va assegurar el sisè lloc per a Invicta Racing amb Bearman, Enzo Fittipaldi, Hauger i Josep María Martí completant les posicions de punts en el top 10.

F3:

Va ser un començament dramàtic del dia ja que una lleugera pluja abans que comencés la cursa va portar a 28 dels 30 pilots a canviar a pneumàtics de pluja, amb Voisin de Rodin Motorsport i Piotr Wisnicki sent els únics en mantenir-se amb slicks. Però quan els cotxes rodaven la pista a la volta de formació, la pluja es va aturar, cosa que va fer que diversos pilots entressin a boxes per canviar als durs abans de la sortida.

El pole-sitter Luke Browning va fer un fort arrencada des de la pole amb els seus pneumàtics de pluja, mentre que Leonardo Fornaroli estava en la càrrega, avançant al seu company d’equip de Trident, Sami Meguetounif, abans de passar per l’exterior de Max Esterson a Maggots i Becketts per segon lloc. Però es va necessitar un Safety Car ja que Cian Shields es va aturar al costat de la pista a la corba 3, just quan el seu company d’equip a Hitech, Browning, va ser informat que s’esperava més pluja.

Vam tornar a la cursa a la volta 3, quan Voisin va aprofitar els seus pneumàtics slicks, passant per l’exterior d’Esterson a la corba 3 abans de superar Fornaroli a la recta de Wellington. Després va prendre el lideratge de la cursa de Browning a la recta cap a la corba de Copse. No va ser l’únic en moviment, ja que els pilots que van parar per posar slicks al final de la volta de formació també estaven volant.

Això va incloure Tim Tramnitz, que estava en segon lloc a la volta 4, mentre que Lindblad el seguia davant de Fornaroli, Tommy Smith i Minì. Un altre Safety Car va ser desplegat després d’una col·lisió a la recta de Wellington entre altres dos pilots amb pneumàtics durs, Dino Beganovic i Sophia Floersch. La pilot de Van Amersfoort Racing va comunicar per ràdio que estava bé i va sortir del cotxe, mentre el PREMA continuava.

Però hi va haver una altra sorpresa quan Tramnitz va entrar a boxes des de la P2 per posar pneumàtics de pluja, amb una pluja intensa caient ara. Això va portar diversos a entrar mentre altres, inclòs el líder Voisin i ara Lindblad en tercer lloc, es van quedar fora. Voisin, que tenia un avantatge de cinc segons en un moment, va ser sancionat amb una penalització de 10 segons per sortir de la pista i guanyar un avantatge en el seu avançament a Esterson.

Vam tornar a la cursa al començament de la volta 8 de 22 i aquesta vegada van ser els corredors amb pneumàtics de pluja qui van fer els moviments, amb Browning i Fornaroli passant per davant de Voisin en el primer sector. Tramnitz va ser un gran guanyador en aquesta situació, ja que després d’entrar a boxes per posar pluja, va passar del fons a la P7 davant del debutant de Hitech, James Wharton.

Un altre Safety Car va ser necessari a la volta 9 després que Joshua Dufek girés a la sortida de Stowe, causant que Alexander Dunne i Sebastián Montoya xoquessin amb les barreres mentre intentaven evitar el cotxe d’AIX Racing. Havíem entrat en els últims 15 minuts de la cursa i amb el grup ara agrupat, PREMA va comunicar per ràdio a Minì, ara en la P23, que la pluja s’aturaria aviat.

Quan es va reprendre la cursa, Browning va ampliar el seu avantatge sobre Fornaroli a més d’un segon, mentre León va passar per l’exterior d’Esterson a Stowe per prendre la P3. Amb 10 minuts per acabar, semblava que havíem arribat al punt de canvi amb els pilots amb pneumàtics slicks, Voisin, Lindblad i Minì, començant a fer els seus moviments a través del camp.

Al capdavant, el corredor amb pneumàtics de pluja León estava volant mentre es llançava per l’interior de Fornaroli per prendre la segona posició. Amb set minuts restants, els que anaven amb secs van començar a fer els seus moviments amb VAR informant a León que eren un segon per volta més ràpids. Voisin estava en quart lloc, Lindblad en sisè i Minì en vuitè.

Entrant en els últims cinc minuts, Voisin va avançar a Browning a la recta de Hangar per recuperar el lideratge que havia perdut abans. Però amb la penalització sobre el seu cap, Lindblad i Minì, que lluitaven per la P2 just darrere d’ell, estaven efectivament lluitant pel lideratge.

Els tres pilots estaven volant al davant quan Voisin va creuar la línia en P1, però amb la seva penalització, va caure a tercer. Això va promoure Lindblad a primer, donant-li una neteja de victòries, sent el primer pilot de Fórmula 3 en guanyar totes les curses durant un cap de setmana únic, amb Minì en segon lloc.

Smith de VAR va acabar quart davant de Wisnicki, que havia sortit des de l’última posició a la graella, mentre que Oliver Goethe va fer una càrrega amb els slicks per situar-se sisè. Fornaroli va fer un moviment tardà sobre Browning per acabar sisè amb Nikita Bedrin en novè, mentre León completava els punts en la P10.