S’ha anunciat que Thierry Koskas es convertirà en el president de Renault Sport Racing, reemplaçant a Jerome Stoll.

Stoll es va unir a Renault el 1980 i es va convertir en el líder de les carreres el 2016, quan el fabricant francès va tornar a la F1, no només com a proveïdor de motors, sinó com un equip actiu després d’abandonar l’esport al final de la temporada 2010.

No ha estat el millor viatge després del seu retorn, però ha progressat de manera constant des del novè al sisè lloc, i del sisè al quart aquest any, que s’espera que acabi així a falta d’una carrera perquè acabi la temporada 2018. No obstant això, l’equip no ha pujat al podi en els tres anys.

S’ha enfrontat a greus crítiques pel desenvolupament de la seva unitat de potència, ja que no ha aconseguit posar-se al dia amb Mercedes i Ferrari, mentre que, al mateix temps, Honda busca posar-se al nivell del fabricant francès.

El primer canvi ve amb el reemplaçament de Stoll, a l’edat de 65 anys, i el nomenament de Koskas, assumint el càrrec des del 1 de gener de 2019. Koskas ha estat treballant amb Renault des de 1997 i es va convertir en el vicepresident executiu de vendes i màrqueting de 2016.

D’aquesta manera, també es va convertir en membre del comitè executiu del fabricant. Koskas reportarà directament al president i director general de Groupe Renault, Carlos Ghosn, mentre treballa al costat del director mànager de Renault Sport Racing, Cyril Abiteboul.

“Després d’una temporada marcada pel progrés de l’equip Renault Sport Formula One Team, Thierry Koskas intentarà continuar amb Cyril Abiteboul, Director Manager de Renault Sport Racing, el treball iniciat per Jerome Stoll i portar l’equip al més alt nivell de la disciplina” .

“També s’ha d’assegurar que la contribució de la Fórmula 1 a la consciència de la marca de Renault a tot el món es vegi enfortida”, va dir un comunicat del Groupe Renault. Queda per veure si Stoll es trasllada a una altra posició o es retira de l’empresa.