Charlie Whiting, de la FIA, creu que el nou Campionat de Fórmula 3 estarà més a prop dels cotxes de GP3 que els de la F3 europea i va descartar problemes de fiabilitat com els que es troben a la Fórmula 2.

La FIA va decidir ajuntar la GP3 Series i la F3 europea en un mateix campionat que es dirà F3 a partir del 2019 amb l’automòbil construït per Dallara presentat durant el GP d’Abu Dhabi.

El cotxe tindrà un motor Mecachrome de 6 cilindres i 3,4 litres que entrega 380 HP a 8000 rpm, molt similar al que es va utilitzar a la GP3, tot i que el nou té una mica menys de potència però, certament, més que la F3 europea.

S’instal·larà el dispositiu de seguretat Halo, i els fabricants insisteixen que els cotxes van ser dissenyats per ajudar a avançar amb el shakedown ja completat i que s’estan realitzant operacions de rendiment ja que el primer lliurament del monoplaça està programat pel gener.

Després de veure els problemes de fiabilitat amb els cotxes de F2 a la temporada 2018, quan FormulaRapida.net li va preguntar a Whiting si considerava que els nous F3 serien millors en aquest sentit o no, el cap de la FIA no estava molt preocupat per això .

“Crec que la fiabilitat serà molt millor”, va dir. “Té un motor provat per Mecachrome i una caixa d’engranatges per Hewland, no és res de nou ni innovador perquè sorgeixi qualsevol problema amb els cotxes”.

“Els motors de F2 d’aquest any van ser completament nous i van tenir – no massa – però alguns problemes inicials que es van rectificar durant la temporada”. En analitzar els cotxes, especialment en termes de rendiment, Whiting creu que estaran més a prop dels de GP3.

“Depèn del circuit, és clar, però el nou cotxe té una potència significativa i crec que el rendiment d’aquests cotxes seria proper als de GP3“, va dir als mitjans, inclòs FormulaRapida.net.

“Honestament, no sé quina seria la comparació de la velocitat, s’hauria de veure en un circuit on es pugui córrer i comparar els dos cotxes i veure els temps de la mateixa manera, [però com vaig dir] estarà molt més a prop dels GP3 que de l’antic campionat europeu de F3“.

La sèrie tindrà 10 equips competint entre si a partir de 2019 amb una combinació d’equips de la GP3 i la F3 europea juntament amb l’addició de dos nous equips, Charouz Racing System de F2 i HWA AG de DTM.

El calendari també va ser publicat per la FIA després d’obtenir una aprovació del Consell Mundial de l’Esport del Motor. La temporada comença a Bahrain i acabarà a Rússia com un esdeveniment de suport de la F1, encara està per veure si els cotxes correran la F3 World Cup a Macau.