L’última ronda de la Indy Lights ens ha deparat un espectacle sota un fort diluvi que ha acabat amb victòria per a Aaron Telitz, seguit d’Urrutia i Herta. Kaiser s’ha alçat amb el títol en acabar en setena plaça.

La cursa va arrencar sota la una intensa pluja, per la qual cosa es va començar amb bandera groga. Quan es va donar la verda, Aaron Telitz va superar a un Santi Urrutia que es va anar llarg en el primer revolt i es va posar segon, Colton Herta liderava. Va ser un inici espectacular, amb els tres pilots lluitant pel liderat i Telitz prenent-lo. Per darrere, Kyle Kaiser, qui en tenia prou amb prendre la sortida per a ser campió, va perdre dues places en l’arrencada.

Telitz tenia clarament més ritme que la resta i no va trigar a escapar-se, però la baralla entre Herta i Urrutia pel segon lloc estava sent frenètica. A les poques voltes, Urrutia va superar finalment a Herta i es va allunyar del nord-americà, arribant a rodar fins i tot més ràpid que el líder. Per darrere, Matheus Leist i Nico Jamin lluitaven per la quarta plaça.

A falta de mitja hora per al final, Dalton Kellett va perdre el control del seu cotxe i colpejar el mur. El canadenc va abandonar i la cursa es va neutralitzar. Durant la bandera groga, Shelby Blackstock va abandonar amb problemes mecànics.

Després de diversos minuts de groga, es va mostrar la bandera vermella a causa de la gran quantitat d’aigua en pista. La prova es va reprendre al cap de pocs minuts i, en arrencar, Ryan Norman va tenir problemes amb el seu cotxe. Es va tornar a la verda i Urrutia va tractar de passar a Telitz, però no ho va aconseguir. Neil Alberico trompeó a la resalida i va haver de parar per reparar els danys.

No hi va haver més canvis fins al final i Telitz es va portar la seva segona victòria de la temporada. Urrutia ha estat segon amb Herta tercer. Completen el Top 10, Leist, Jamin, Zachary Claman de Melo, Kaiser, Nicolas Dapero, Juan Piedrahita i Norman.

Aquests resultats donen el títol, amb 330 punts, a un Kyle Kaiser que només havia de prendre la sortida per coronar-se. El nord-americà s’assegura així la seva participació en tres curses de la IndyCar Series l’any que ve, sent la Indianapolis 500 d’elles. Urrutia ha estat subcampió amb 311, seguit de Herta amb 299.

Així conclou una temporada més de la Indy Lights, l’últim pas de la Mazda Road to Indy prèvia a la IndyCar. La temporada que arrencarà l’11 de març de 2018 en el circuit urbà de St. Petersburg, Florida.