Alex Rossi s’ha portat des de la Pole i després d’haver patit problemes la victòria en Watkins Glen. Dixon ha estat segon amb Hunter-Reay tercer. Els problemes per al líder de la general Newgarden deixen la lluita pel títol molt ajustada a falta d’una sola carrera.

La cursa va arrencar amb l’asfalt lleugerament humit i Josef Newgarden va intentar posar-se primer, però Alex Rossi va defensar la posició privilegiada. Takuma Sato es va arribar a posar segon, amb Scott Dixon quart. El neozelandès de Ganassi va tornar a la segona plaça i el japonès d’Andretti va perdre molta potència.

En acabar la primera volta, tots excepte Max Chilton i JR Hildebrand, que ho farien en el següent gir, van parar per muntar pneumàtics llisos. Rossi seguia líder, seguit d’Hélio Castroneves i Newgarden. No obstant això, algunes zones de la pista seguien mullades i molts pilots perdien adherència, moment en què Castroneves va aprofitar per posar-se al capdavant.

En la volta 6, el cotxe de James Hinchcliffe es va aturar en una escapatòria, provocant la primera bandera groga. El canadenc es va retirar i es va tornar a córrer en la volta 9. Dixon va superar Newgarden per posar-se tercer i, a la 15, els problemes de Sato es van tornar a reproduir. El japonès va aturar el seu cotxe a l’herba i la cursa es va tornar a neutralitzar.

Tots van aprofitar la neutralització per aturar, el que va alterar l’ordre de la prova. Liderava Spencer Pigot, que no havia parat, sent Castroneves, sisè, el líder virtual, seguit de Rossi i d’un Ryan Hunter-Reay que havia guanyat 3 posicions als pits.

Es va tornar a la verda amb els pilots amb estratègia alternativa al capdavant. Rossi i Hunter-Reay, amb pneumàtics tous, van superar Castroneves, amb els durs. El 98 i el 28 no van trigar a avançar a Jack Harvey. Dixon va avançar a Newgarden i el duo d’Andretti Autosport va passar a Marco Andretti i Max Chilton per posar-se segon i tercer.

En la volta 23 va parar Pigot i Rossi es va posar primer. No obstant això, el d’Andretti Herta havia tingut un problema a la seva parada que li va impedir posar tot el combustible necessari, pel que va tornar a parar a la 25, perdent, potser, tota opció.

No obstant això, tot va canviar quan més problemes per a Sato, que havia tornat a pista, van causar una altra groga. Gairebé tots van parar de nou i Rossi va tornar al capdavant. Es va tornar a la verda a la 30 amb Pigot, Chilton, Hildebrand i Hunter-Reay darrere de Rossi.

Hunter-Reay i Dixon van superar un Hildebrand que portava més voltes sense parar. A la 38, Pigot va parar i, a la 42, ho van fer Rossi i Chilton. Els pilots del capdavant que no havien parat ho van fer més endavant i les posicions van tornar a l’ordre “normal”.

A la 46 van parar Newgarden i Power. Però quan tornaven a pista, el líder del campionat va perdre el cotxe i va ser colpejat per darrere per Sébastien Bourdais. Va sortir el Pace Car de nou amb Rossi, Dixon, Hunter-Reay, Castroneves i Graham Rahal al capdavant. Tony Kanaan, que també va colpejar el mur sortint dels pits, es va retirar.

La verda onejar en la volta 50 i, malgrat que Dixon es va acostar amb tot el que va poder Rossi, no va poder amenaçar la seva posició i el nord-americà d’Andretti Herta es va dur la seva segona victòria en la categoria després d’aquella dramàtica Indy 500 de l’any passat . Segon ha estat un Dixon que s’acosta al liderat del mundial amb Hunter-Reay tercer. Completen el Top 10 Castroneves, Rahal, Power, Charlie Kimball, Chilton, Pagenaud i Carlos Muñoz.

Amb aquests resultats, el campionat s’encomana a un desenllaç èpic amb set pilots amb opcions matemàtiques: Lidera Newgarden, amb Dixon a 3 punts, Castroneves a 22, Pagenaud a 34, Power a 68, Rossi a 84 i Rahal a 94. Aquest desenllaç , a Sonoma, en dues setmanes.