Colton Herta s’ha emportat la victòria a la Freedom100 de la Indy Lights, després de seguir una estratègia molt clara en pista i aprofitant un moviment clau en l’última volta que li va permetre aconseguir una distància suficient per aconseguir el triomf sobre Ànec O’Ward.

El Freedom 100, és el nom que es dóna a la cursa de la Indy Lights en el circuit oval d’Indianápolis, l’única carrera del divendres de la Indy500, nomenat com “Carb Day”.

Després del típic protocol amb la benedicció, l’himne d’Estats Units cantat per Liamani Segura (9 anys) i amb les paraules de “Start your engines” per part del expilot d’IndyCar, Arie Luyendyk Jr, Dalton Kellet era qui començava liderant la carrera des de la pole position.

El pilot de l’equip Andretti mantindria el primer lloc malgrat unes constants lluites amb Víctor Franzoni, qui després de mantenir una conducció molt agressiva, veia com els pneumàtics no li permetien mantenir el ritme dels lideris, obligant-li a canviar-los, perdent així 2 voltes, ja que durant tota la carrera no va haver-hi cap bandera groga.

Amb el brasiler descartat, la lluita pel primer lloc se centrava entre Kellet, Colton Herta, Ànec O’Ward i Santiago Urrutia, qui va intentar controlar la lluita des del primer lloc, durant la segona meitat de la carrera.

Mancant cinc voltes la lluita s’intensificava, Herta qui només havia liderat tres voltes entrava en acció superant a Urrutia per l’exterior, mentre O’Ward ho feia per l’interior, amb el mexicà col·locant-se en primer lloc.

Malgrat això, Herta dues corbes més tard es posava al capdavant momentàniament ja que Urrutia recuperaria el liderat en la següent volta. Però Herta no es rendia i recuperava el primer lloc mancant dues voltes, tot i que Urrutia immediatament, abans d’acabar la volta tornava al primer lloc.

Decisió errònia, ja que en entrar en l’última volta es va veure superat per tots els seus perseguidors, amb Herta ficant-se en primer lloc, seguit d’O’Ward i Kellet, Urrutia baixava a la cambra posada.

Això permetia a Herta aconseguir un avantatge suficient perquè O’Ward no l’atrapés abans de la bandera de quadres, aconseguint la victòria, la tercera consecutiva en Indy Lights i el més important, el milió d’euros de a premi per al vencedor.

Kellet tornava a completar un top3, seguit de Urrutia i Ryan Norman. Sisè lloc per a Aaron Telitz, seguit de Davey Hamilton i Victor Franzoni.