Dennis Foggia s’ha alçat còmodament amb la victòria en una primera cursa plena de caigudes al circuit de Xest. Després d’una lluita intensa amb diversos pilots, López i Alcoba han acompanyat l’italià al podi.


El semàfor es va apagar a València i Alcoba es va col·locar ràpidament en segona posició mentre Vicente Pérez conservava el primer lloc, però aviat es van veure superats per Dennis Foggia. Mentrestant, Rougé, Casadei i Fabio Carraro es veien obligats a abandonar a causa d’una caiguda.

Alcoba va caure fins a la quarta posició i aquí es va defensar dels atacs del seu company Alonso López, tot i que l’acabaria superant més tard. D’altra banda, Gerard Riu patia una caiguda, igual que Arón Polanco, qui lluitava per les posicions capdavanteres.

En la volta 7 Foggia seguia liderant, ja que l’italià estava mantenint un ritme difícil d’igualar. Alcoba, López, Pérez i Viu eren els pilots que rodaven després del #71, separats per una diferència de més de 2 segons.

A la volta següent, Pérez es va posar en segona posició i Viu es va col·locar tercer, intentant posar-se al seu rebuf. Sergio García es va aconseguir col·locar quart, per davant de López i Alcoba. Mentrestant, per darrere, Montella i Skinner van anar a terra després de tocar-se, i van haver d’abandonar.

L’espai entre Foggia i el grup de pilots que el seguia cada vegada era més gran. A 7 voltes per al final, l’italià rodava gairebé 5 segons per davant de Viu i Pérez, els qui es barallaven pel segon calaix del podi. Després d’ells, López i Alcoba tractaven d’escapar dels atacs de Jaume Masià, el qual s’havia col·locat sisè després que Sergio García perdés posicions a causa d’una sortida de pista.

Apurant la frenada, Alcoba es va llançar per l’interior i va avançar a Pérez. A la volta següent, també va passar a Viu, la qual cosa significava que el pilot de l’Estrella Galícia rodava en segon lloc.

Viu va començar a patir problemes amb la seva moto i va caure fins a l’onzena posició, just darrere de Yurchenko.

A 3 voltes per al final de la cursa, López es va aconseguir col·locar segon, encara que aviat es va veure avançat per Vicente Pérez. Mentrestant, s’anunciava que Yurchenko era penalitzat per excedir repetitivament els límits de la pista. D’altra banda, Sergio García va començar a remuntar fins alçar-se amb la tercera posició.

Però en l’última volta, García va patir una caiguda que el va deixar fora de carrera.

Foggia va passar per la línia de meta i va caure la bandera a quadres: l’italià aconseguia la victòria a València, amb Alonso López i Jeremy Alcoba per darrere per acompanyar-lo en el podi. Finalment, el Top 10 el van tancar Vicente Pérez, Masaki, Masià, Izdihar, Kunii, Yurchenko i Raúl Fernández (encara que si s’aplica la sanció a Yurchenko, aquest acaba en onzè lloc i és Petrarca qui tanca el Top 10).