Dennis Foggia segueix mostrant als seus contrincants que és un rival difícil de batre, i així ho ha fet avui en la primera sessió de classificació amb un temps d’1:58.733. Malgrat això, Yurchenko i Masià, que han acabat segon i tercer, no s’han quedat lluny de Foggia.

El semàfor es va posar en verd i pràcticament tota la graella va sortir a pista durant el primer minut de sessió per registrar algun temps vàlid. Salac va ser dels pilots que va aguantar la seva moto uns quants minuts més al box.

Un cop passats gairebé els 10 primers minuts, els pilots van començar a posicionar-se: Dennis Foggia es va adjudicar la primera plaça després de ser el primer a baixar dels dos minuts. Tot i així, aviat es va veure superat per Jaume Masià, que va registrar un temps d’1:58.975. Polanco va marcar el quart millor temps, però Alonso López i Jeremy Alcoba van aparèixer per prendre-li el lloc.

Amb 30 minuts restants, Masià era el líder provisional de la classificació, seguit per Alonso López amb el segon millor temps i Foggia, que passava al tercer lloc; Alcoba, Polanco, Viu, Martínez-Abrego, Sergio García, Skinner i Casadei tancaven el top10 de moment.

En els minuts següents, Foggia es treia de la màniga una volta d’1:58.923, cosa que el deixava una altra vegada a la part alta de la taula de temps. A més, Wongthananon i Yurchenko es van col·locar entre els 10 primers, en setena i vuitena posició respectivament.

D’altra banda, cal destacar que direcció de cursa va anul·lar moltes voltes al llarg de la sessió de classificació perquè els pilots es saltaven els límits de la pista.

Passat ja l’equador de la màniga, Sergio García, que tenia el quinzè millor temps, va patir problemes al revolt 2 del circuit, la qual cosa va causar una bandera groga que va estar present durant més de 5 minuts.

Mentrestant, el Top10 va anar canviant una mica. Foggia seguia liderant els temps i Masià i López anaven darrere seu, però Ai Ogura es va colar en quarta posició, deixant així a Alcoba en cinquè lloc. Polanco ocupava la sisena plaça, Viu tenia el setè millor temps i Wongthananon, Chantra i Vicente Pérez tancaven les 10 primeres posicions.

Amb menys de 10 minuts per davant, Masaki es va colar a la sisena posició, Nepa es va posar quart i Ogura es va alçar amb el segon millor temps. Tanmateix, no li va durar gaire, ja que diversos pilots que havien realitzat una classificació silenciosa, lluitaven per les primeres posicions. És el cas de Yurchenko, qui es va col·locar segon a falta de menys d’un minut i Vietti Ramus, que es va posar tercer.

Tot i això, va caure la bandera a quadres i Jaume Masià va poder alçar-se amb la tercera posició. Wongthananon va acabar amb el quart millor temps, seguit de Vietti Ramus, Ai Ogura, Alonso López, Vicente Pérez, Casadei i Montella.