Robertino Pietri guanya la primera cursa i Carmelo Morales la segona. El pilot de Castellar queda a 10 punts de ser campió d’Europa i ho haurà de fer a Jerez aconseguint una sisena plaça en qualsevol de les dues curses


Aquest era el cap de setmana adient perquè Carmelo Morales (Team LaGlisse) es proclamés campió d’Europa de motociclisme de manera matemàtica, però una decisió errònia a la primera cursa ha postergat la celebració fins la propera cursa al circuit de Jerez al mes de novembre.

A les 12h el cel restava tapat al circuit de Navarra i començaven a caure fines gotes d’aigua d’amunt Los Arcos. A la graella, els pilots preguntaven a l’organització per la cancel·lació de una carrera declarada en mullat. Durant la volta d’escalfament la pluja es feia una mica més intensa i en arribar a meta, Carmelo Morales i aixecava el braç per parar la cursa i canviar pneumàtics, decisió que prenia la resta de la graella.

La sortida s’endarreria 15 minuts i tots els pilots a excepció de Robertino Pietri (Team Stratos-Yamaha) i el debutant Maxi Schleib (BoxMotos-BMW) muntaven rodes de pluja.

A l’arrencada, la pluja parava i era Pietri qui prenia la capdavantera de la cursa. El veneçolà era l’únic que muntava slicks i que hagués deixat de ploure el beneficiava enormement.

Maxi Schleib, que havia tingut problemes a l’hora de canviar pneumàtics sortia últim des del pit-lane i no muntava les gomes de pluja, pel que sortia beneficiat. El xilè començava la remuntada i veia com el francès Pierre Teixier queia abans de completar la primera volta.

Ràpidament Morales es col·locava segon al primer pas per meta, però el veneçolà ja li treia 4,317 segons i cada volta que feia baixava el seu temps.

A Carmelo li tocava resignar-se i lluitar per mantenir la segona plaça, veient que Schleib anava remuntant fins la tercera posició, arribant a roda del ‘31’ a falta de sis voltes i passant-lo sense dificultats per deixar-lo enrere.

La diferència d’adherència de Pietri i Schleib els feia molt més ràpid i passaven a ser un objectiu inassolible per Carmelito, que veia com seguien sumant segons d’avantatge.

Finalment el veneçolà guanyava amb més de 40 segons de diferència amb el segon, Schleib i el del LaGlisse arribava a gairebé 53 segons.

Pietri explicava després de la cursa que “a la primera sortida ja havíem decidit sortir amb slicks. Una cursa així és molt complicada, però el meu instint m’ha fet prendre aquesta decisió” mentre ha afegit que “al warm-up he vist que quedava carril sec per córrer i he volgut arriscar”.

La segona cursa era molt diferent, ja que no amenaçava la pluja i les condicions eren més normals. El castellarenc feia una bona sortida i liderava la cursa el primer gir, fins que Adrián Bonastre el passava a la segona volta d’una manera un tant fàcil.

Semblava que el ‘31’ fixava l’estratègia de guardar pneumàtics i que quedaria a roda del de BMW durant la major part de la cursa.

Al seu darrera, el xilè Scheib començava a pressionar al del LaGlisse i aquest ho feia amb Bonastre, marcant la seva primera volta ràpida de la cursa al gir vuit.

No esperaria gaire el pilot per passar al seu rival i començar a liderar la cursa, veient que els pilots del darrera podrien causar-li problemes. A la volta nou, ja es feia amb el liderat, que ja no deixaria fins al final de les 18 voltes al traçat navarrès.

Morales guanyava la cursa, però no encara el campionat, però a falta de tres curses només ha de sumar deu punts –una sisena plaça – per tenir el títol de forma matemàtica a Jerez.

“El balanç del cap de setmana és molt positiu perquè a la primera màniga era molt temerari córrer amb slicks. Ens jugàvem el campionat i no podíem arriscar gaire” ha explicat Morales a Fórmula Ràpida després de la roda de premsa.

“La segona cursa tenia unes condicions molt difícils, ja que a la pista feia molt de fred i el vent es notava molt. Les primeres voltes no tenia confiança del tot amb els pneumàtics però després de que Bonastre m’hagi ajudat a agafat el ritme, he pogut liderar i córrer al meu nivell” ha afegit.

Amb aquesta victòria, Morales ja suma cinc de les vuit possibles al campionat i si tot va bé, el proper mes de novembre el pilot podrà sumar un nou títol al seu palmarès quedant en sisena posició: “Era molt difícil guanyar aquí el campionat amb aquest temps tant canviant. El més important és aconseguir-ho no la data així que tornarem a Jerez”.