Egor Orudzhev s’ha adjudicat la victòria a la primera cursa del cap de setmana a Barcelona. Al mig de la lluita pel títol, el rus ha fet una gran sortida que l’ha portat fins al triomf. Louis Delétraz ha fet un pas mes més cap al títol al adelantar a Tom Dillmann a pista pel segon lloc, completant els dos el podi.


CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | La cursa començava amb condicions òptimes per als pilots de la Formula V8 3.5. El cel obert i temperatures més altes que en la classificació, han fet que la pista es quedés totalment seca, de manera que no hi va haver cap dubte a l’hora de saltar al traçat català amb el compost sec.

Un cop es procedia amb la sortida, Jack Aitken va provocar l’avortament del inici al quedar-se clavat en graella. Un cop tret el RP Motorsport de l’anglès, i arrencat al pit lane, es va donar llum verda als pilots per començar la prova. En les primeres posicions, Egor Orudzhev feia una sortida brutal des del cinquè lloc i se situava en primera posició, superant a Tom Dillmann al primer revolt.

Per darrere, Matthieu Vaxivière, Louis Deletraz i Aurélien Panis completaven les cinc primeres posicions. A la primera volta Alfonso Celis acabava d’arrodonir un dia molt dolent per a ell en tornar a accidentar-se, sortint de pista i acabant encallat a la grava. Poc després, també acabaria abandonant René Binder.

Un cop passaven les voltes, Orudzhev començava a agafar ritme i s’escapava al capdavant de la cursa. En segon lloc, Matthieu Vaxivière semblava no poder mantenir el ritme dels seus rivals, i va començar a caure en la classificació fins al sisè lloc. Així doncs, el francès va deixar la lluita per la segona posició entre els dos favorits al campionat, Tom Dillmann i Louis Deletraz.

Mentre Thomas Randle enfilava el camí de boxes per ser la tercera retirada de la cursa, en pista vèiem com Deletraz es menjava tota la distància amb Dillmann, i li començava a pressionar per darrere per aconseguir la segona posició de cursa. Això, beneficiava Orudzhev, que d’aquesta manera començava a agafar més distància fins als quatre segons.

A falta de quinze minuts pel final, Jack Aitken tornava a passar per box per canviar l’aleró. El de RP Motorsport, que havia aconseguit el quart lloc en la classificació, prosseguia una mala cursa per a ell, ocupant l’última posició. També molt dolenta la cursa per Vaxivière, que va seguir perdent posicions amb Pietro Fittipaldi i Yu Kanamaru, fins que va entrar a boxes per acabar retirant-se. Una pena per al francès, que es quedarà sense opcions per al títol.

Els grans aspirants a la corona, Dillmann i Deletraz seguien amb la seva lluita particualar per la segona posició, amb el de Fortec Motorsport estrenyent per darrere al francès d’AVF, mentre que a tots dos se’ls escapava completament Orudzhev, ja a cinc segons en el liderat de la prova. A tot això, a falta de vuit minuts, Deletraz per fi superava Dillmann, forçant-li l’error al primer revolt.

Un cop Deletraz es posava segon, el pilot suís s’escapava, però ja no li donava temps arribar a Orudzhev, que a falta de dos minuts per al final ja estava a vuit segons. Dillmann, per la seva banda, es quedava despenjat i veia com Panis s’acostava perillosament per darrere, perillant la seva posició de podi fins al final. En cinquè lloc, Isaakyan i Baptista tenien un mà a mà per aquesta posició, que finalment, seria per al rus.

Finalment, victòria per Egor Orudzhov, que tot i haver obtingut aquest triomf, es queda sense opcions al campionat. Ascendeix al tercer lloc de la general, deixant en un tu a tu entre Deletraz i Dillmann la lluita pel títol. En quart lloc ha acabat Aurélien Panis, seguit de Matevoos Isaakyan, Vitor Baptista, Pietro Fittipaldi, Yu Kanamaru, Roy Nissany -que també queda fora de la lluita- i finalment tancant la zona de punts Beitske Visser.

Demà, l’acció es reprendrà a les 10:20, hora local, amb la segona classificació de cara a l’última cursa de la temporada de la Fórmula V8 3.5, a les 15:44h, en la qual es decidirà el títol que ara estaria en mans de Deletraz per tan sols sis punts de marge sobre Dillmann.