Tom Dillmann començarà la primera final de la Formula V8 3.5 des de la primera posició. El pilot de AVF ha aconseguit fer-se amb la pole a Barcelona per només 25 mil·lèsimes sobre Matthieu Vaxivière. Jack Aitken ha finalitzat tercer, desplaçant a Louis Deletraz fins al quart lloc.


CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | Primera classificació molt ajustada d’aquesta ronda final a Barcelona. La pluja ha caigut amb força aquesta nit al Circuit de Barcelona-Catalunya, i ha provocat que els pilots de la Formula V8 3.5 haguessin de saltar a la pista amb pneumàtics de pluja. Els primers temps han estat molt alts, provocats per la humitat en el traçat, que ha ocasionat diverses sortides de pista per part de la majoria de pilots.

No obstant això, la pitjor part se l’ha endut Alfonso Celis, que en el revolt 7 ha xocat i ha deixat el seu AVF a l’escapatòria, provocant així la primera i única bandera vermella de la classificació. Després d’uns minuts amb l’activitat neutralitzada, a falta de 24 minuts per al final els pilots han tornat a saltar a la pista. En aquests moments, Jack Aitken liderava els temps amb Binder i Vaxivière darrere, encara que amb cronos encara poc significatius.

A mesura que passaven les voltes els temps s’anaven rebaixant notablement, cada volta la pista era més ràpida i estava més seca, el que deixava una classificació d’allò més impredictible. Després de deu minuts des del reinici de la sessió, els Fortec semblaven estar còmodes en aigua, copant les dues primeres posicions amb Louis Deletraz davant de Pietro Fittipaldi.

Seguien caient els temps i amb menys de deu minuts per davant tots els pilots paraven a boxes. Molta activitat al pit lane, amb la incògnita de saltar a la pista amb pneumàtics de sec o de mullat. Després de força indecisió per part dels equips, finalment saltaven tots de nou amb el compost de pluja, que tot i preparar un pit stop amb gomes de sec, cap pilot acabaria arriscant i tots acabaven la sessió amb els ‘full wet’. En aquest instant, Vaxivière liderava la sessió, amb Egor Orudzhev en segona plaça i Deletraz en tercera.

Finalment, després d’uns últims segons de molta incertesa per qui aconseguia la pole, Tom Dillmann marcava un 1:44.909 que li donava la primera posició per a la primera cursa del cap de setmana. El francès, li prenia el lloc a Delétraz, que en ser un dels primers a creuar la meta queia fins al quart lloc. Entre mig, Matthieu Vaxivière ha aconseguit una meritòria segona posició a tan sols 25 mil·lèsimes, mentre que Jack Aitken ha completat el Top 3.

Al darrere, en cinquena posició ha finalitzat Egor Orudzhev, seguit de Matevos Isaakyan, Aurélien Panis, Pietro Fittipaldi, Vitor Baptista i Yu Kanamaru. Després d’una volta final decisiva, que qui no ha millorat en aquests últims segons han acabat perdent moltes posicions, com és el cas de tots dos Lotus, que hauran de remuntar des de la part final de la graella.

A les 13:10, hora local, començarà la primera cursa de la Fórmula V8 3.5 a Barcelona.

Resultats QP1: (pilots en negreta són candidats al títol)

 1. Tom Dillmann – AVF – 1:44.909
 2. Matthieu Vaxivière – SMP Racing – (+0.025 s)
 3. Jack Aitken – RP Motorsport – (+1.441 s)
 4. Louis Delétraz – Fortec Motorsports – (+1.495 s)
 5. Egor Orudzhev – Arden Motorsport – (+2.543 s)
 6. Matevos Isaakyan – SMP Racing – (+2.749 s)
 7. Aurélien Panis – Arden Motorsport – (+3.466 s)
 8. Pietro Fittipaldi – Fortec Motorsports – (+3.468 s)
 9. Vitor Baptista – RP Motorsport – (+3.934 s)
 10. Yu Kanamaru – Teo Martin Motorsport – (+3.9345 s)
 11. Thomas Randle – Comtec Racing – (+4.498 s)
 12. René Binder – Lotus – (+6.758 s)
 13. Beitske Visser – Teo Martin Motorsport – (+6.903 s)
 14. Roy Nissany – Lotus – (+7.408 s)
 15. Giuseppe Cipriani – Durango Racing Team – Not Classified
 16. Alfonso Celis – AVF – No Time