Roy Nissany ha aconseguit la seva primera victòria a la Fórmula V8 3.5 durant la cursa número 1 al circuit de Silverstone. Vaxivière i Binder completen el podi d’una cursa polèmica.

La cursa tenia a dos pilots en la primera fila que van ser els protagonistes al Paul Ricard i que estan totalment centrats en remuntar punts després d’un complicat inici d’any. Es tracta dels dos amb suport de SMP Racing, Matthieu Vaxivière (SMP Racing) i Egor Orudzhev (Arden Motorsport).

El francès i el rus han vist com un dels seus rivals, Louis Delétraz (Fortec Motorsports) patia un problema durant la volta d’escalfament que l’obligava a sortir de box i a realitzar una volta d’escalfament extra.

En la sortida Vaxivière perdia el primer lloc respecte Orudzhev que prenia el liderat seguit de Nissany (Lotus) i el francès. Al darrere els seguien Tom Dillmann (AVF) i Aurélien Panis (Arden Motorsport). Un Panis que una volta més tard no podia seguir el ritme de Dillmann i era superat per Binder (Lotus).

Mentrestant, Louis Delétraz remuntava des de la última posició, i aconseguia escalar fins la desena posició ràpidament. Encara que Beitske Visser (Teo Martin Motorsport) li mantindria la lluita.

Al davant, Vaxivière era pressionat per Dillmann pel tercer lloc. Però l’arribada de Rene Binder el feia conduir de manera defensiva, perdent temps i perdent la posició amb el pilot de Lotus que passaria a la captura de Vaxivière, mentre el seu company Nissany  mantenia la pressió sobre Orudzhev per al liderat de la cursa.

La cursa canviava de cop a falta de 10 minuts pel final quan Nissany intentava superar a Orudzhev al interior del revolt 7. El rus tocaria a Nissany i ambdós pilots patirien una virolla. Amb sort, ambdós pilots tenien 12 segons d’avantatge i aconseguien tornar a pista però Orudzhev perdia el ritme, mentre Nissany mantenia la primera posició.

Amb el definitiu abandonament d’Orudzhev, Nissany liderava la cursa amb autoritat, per davant de Vaxivière, Binder, Dillmann, Panis, Fittipaldi (Fortec Motorsports), Kanamaru, Baptista (RP Motorsport), Visser i Delétraz.

Però Roy Nissany aconseguia la seva primera victòria en la categoria i en monoplaces, demostrant que Lotus ha clavat els reglatges.

Resultats: 1 Nissany 2 Vaxivière 3 Binder 4 Dillmann 5 Panis 6 Fittipaldi 7 Kanamaru 8 Baptista 9 Visser 10 Delétraz