En aquesta sessió de classificació, el Poleman era imprevisible. Les banderes vermelles i la meteorologia han fet d’aquesta Qualy una de les més apassionants de la temporada. Rosberg sortirà primer demà, liderant un dels múltiples doblets de Mercedes aquesta temporada.

Com a primera dada important que cal destacar, parlarem del retràs de la sessió. Degut a una tempesta estiuenca, la Qualy s’ha hagut d’esperar 20 minuts per a començar. D’aquesta manera, a les 14:20 ja hi havia llum verda als semàfors, però tot i així no es podia utilitzar el DRS durant la Q1 degut a les condicions de pista.

Al començar la Classificació, les comunicacions des del mur amb els pilots a través de la ràdio eren constants i totes amb el mateix missatge: s’espera més pluja d’aquí a 5 minuts. Així doncs, tots els pilots han hagut de marcar els seus temps durant els primers minuts de la sessió.

Tal i com s’esperava des dels boxes, a 13 minuts per acabar la primera màniga començava a ploure altra vegada. Això, sumat a tota l’aigua que ja hi havia a la pista, han causat una bandera vermella. En aquests moments, Pérez encapçalava la taula amb un temps de 1:41.411. Per darrere del mexicà trobem a Hülkenberg, Alonso, Nasr i Ricciardo. Els pilots de Mercedes, Rosberg i Hamilton, anaven 20 i 21 respectivament, per davant d’Haryanto.

Després d’uns altres 5 minuts, tornàvem a veure una segona bandera vermella. Aquesta vegada, deguda a l’accident que ha patit Marcus Ericsson, que ha anat directe contra els murs de protecció. En aquesta aturada, qui encapçalava els temps era Ricciardo amb un 1:39.968.

A 6 minuts pel final i després de rependre la Q1 altra vegada, Hamilton intentava fer la seva volta, però patia una sortida de pista al segon sector. Alhora, Massa també anava fora de la traçada i xocava contra els murs, tal i com feia minuts abans el suec de Sauber. Per tant, tercera bandera vermella de la Q1 mentre Felipe Nasr s’adjudicava el millor temps fins aleshores, 1:39.500. Rosberg era novè i Hamilton desè, a 2 dècimes del seu company d’equip.

1 minut i 18 segons era el que quedava per a acabar primera sessió de classificació quan Haryanto ha patit un accident al segon sector. Quarta bandera vermella de la Qualy i es suspèn el que queda de Q1. Els eliminats han sigut Palmer (el qual ha estat perjudicat per aquesta última bandera), Massa, Magnussen, Ericsson, Wehrlein i Haryanto.

La Q2 ha sigut molt més relaxada. La pista ja no estava tan mullada com per fer servir els pneumàtics de pluja extrema, així que els pilots han calçat els intermedis. Però tot i així, l’asfalt encara estava delicat i calia anar amb molta precaució.

A 7 minuts pel final, mentre Hamilton s’assegurava el primer lloc, Bottas era el primer valent que s’atrevia a sortir amb pneumàtics llisos, i ho feia amb els supertous. Al veure el bon rendiment dels slicks, Alonso, Pérez, Räikkönen i Ricciardo seguien l’estratègia del finès de Williams.

Durant els 3 últims minuts, hi havia un gran ball de posicions. Alonso, Hamilton i Verstappen encapçalaven els temps amb uns ritmes d’1:26.000.

Cau la bandera a quadres i Räikkönen es col·locava primer, desplaçant a Alonso a la segona posició. Però l’asturià es treia de la màniga un 1:23.000, alhora que Rosberg el superava i s’adjudicava el millor temps. Tot i així, Verstappen sorprenia i es posava primer, mentre que el seu company d’equip feia el tercer millor crono, col·locant-se entre Rosberg i Alonso. Hamilton acabava la Q2 en desè lloc, i passava a la màniga final pels pèls. S’han eliminat Grosjean, Kvyat, Pérez, Räikkönen, Gutiérrez i Nasr.

A la Q3, Rosberg era el primer en marcar temps (1:20.499), però el seu company d’equip millorava 3 dècimes el crono. Max Verstappen, malgrat fer un petit error al revolt 14, aconseguia quedar-se a 7 dècimes del primer temps.

A 3 minuts pel final, Hamilton seguia primer amb un 1:20.108, amb Rosberg a menys d’una dècima. Darrere d’ells es troben els 2 RedBull, amb Ricciardo al davant.

Amb el semàfor ja en vermell, Alonso ha fet una virolla que ha causat una bandera groga i ha perjudicat en certa manera a Hamilton, ja que en els últims instants, el seu company d’equip ha batut el seu temps i s’ha emportat la Pole amb un 1:19.965. Quarta Pole d’aquesta temporada per l’alemany de Mercedes. Hamilton, per tant, l’acompanyarà demà a la primera fila de la graella, amb Ricciardo, Verstappen, Vettel, Sainz, Alonso, Button, Hülkenberg i Bottas darrere d’ells.